ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δημοσιεύτηκε το νέο διάταγμα του Υπ. Υγείας- Όλα όσα αναφέρει

ΚΥΠΡΟΣ – ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Δημοσιεύτηκε το νέο διάταγμα του Υπ. Υγείας- Όλα όσα αναφέρει

Δημοσιεύτηκε απόψε νέο Διάταγμα του Υπουργού Υγείας στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας με αλλαγές στα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.


Οπως αναφέρεται, "λόγω αδήριτης ανάγκης που προκύπτει από τα επιδημιολογικά δεδομένα για την προστασία της δημόσιας υγείας, για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19 και λαμβάνοντας υπόψη ότι από τις 11 Μαρτίου 2021 μέχρι και τις 29 Μαρτίου 2021 καταγράφηκαν 6.495 κρούσματα, ενώ ο μέσος όρος των νοσηλευόμενων καθημερινά κυμαίνεται μεταξύ 180 έως 210 ασθενών τη μέρα και δεδομένου ότι κατά την πιο πάνω περίοδο καταγράφηκαν 18 θάνατοι ασθενών με τελική αιτία θανάτου την ασθένεια COVID-19, καθώς και ότι το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών εξετάσεων για την ασθένεια του Κορωνοϊού COVID-19, κυμαίνεται κοντά στο 1%, από την 1ηΑπριλίου 2021 και ώρα 00.00 π.μ. μέχρι την 30ή Απριλίου 2021 και ώρα 23.59 μ.μ., ισχύουν τα ακόλουθα για τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου, εκτός και εάν διαφορετικά αναφέρεται στον παρόντα Κανονισμό".

Ανάμεσα στα νέα μέτρα, όπως ο ίδιος ο Υπουργός ανακοίνωσε σήμερα, περιλαμβάνεται επαναλειτουργία στις 2 Απριλίου με τη φυσική παρουσία των μαθητών των δημοτικών σχολείων της επαρχίας Λεμεσού και των Γυμνασίων παγκύπρια με την προσκόμιση αρνητικού τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.
 
Αποφασίστηκε επίσης η αύξηση του μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων ανεξαρτήτως ηλικίας στα ιδιωτικά φροντιστήρια και ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα σε επτά άτομα, συμπεριλαμβανομένου του εκπαιδευτή. Νοείται ότι η λειτουργία τους διέπεται από τις κατευθυντήριες οδηγίες και το υγειονομικό πρωτόκολλο των Υπουργείων Υγείας και Παιδείας.
 
Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε ακόμη ότι θα επιτρέπεται η διεξαγωγή ατομικών αθλημάτων πρωταθλημάτων σε υπαίθριες αθλητικές εγκαταστάσεις σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και του Υπουργείου Υγείας (π.χ. σκοποβολή, στίβος, ποδηλασία, κτλ).

Αποφασίστηκε επίσης η αύξηση του υφιστάμενου αριθμού ατόμων σε κολυμβητήρια και γυμναστήρια, στη βάση του πρωτοκόλλου του ΚΟΑ και του Υπουργείου Υγείας.

Ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι επιτρέπεται η παρουσία και η παραμονή πελατών σε εξωτερικούς χώρους των επιχειρήσεων τυχερών παιγνίων και στοιχημάτων, νοουμένου ότι η εξυπηρέτηση θα γίνεται αποκλειστικά σε τραπεζοκαθίσματα και στη βάση πρωτοκόλλου.

Αποφασίστηκε τέλος αύξηση του αριθμού γραπτών μηνυμάτων ανά πολίτη σε τρία (3) για σκοπούς διακίνησης μόνο για το Σάββατο και την Κυριακή. Τονίζεται ότι τις υπόλοιπες μέρες, επιτρέπεται η αποστολή δύο (2) γραπτών μηνυμάτων. 

Διαβάστε το διάταγμα πατώντας ΕΔΩ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Πτώμα στη Σωτήρα: Πιθανόν το πρόσωπο να βρισκόταν σε βάρκα με μετανάστες - Τα σενάρια που μελετούν οι ανακριτές

Η Τόνια Σωτηροπούλου μας γνωρίζει τη μαμά της - Δείτε φωτογραφία



Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση ο 34χρονος

Απόπειρα φόνου διαπράχθηκε σήμερα (23/04) γύρω στις 12:30 το μεσημέρι στη Λακατάμια.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top