ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις για... Πάσχα όπως παλιά - Το σκεπτικό των μέτρων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Χαλαρώσεις για... Πάσχα όπως παλιά - Το σκεπτικό των μέτρων

Μπήκαμε λοιπόν από σήμερα Πέμπτη (1η Απριλίου) στην επόμενη φάση αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, με τις χαλαρώσεις να γίνονται με... φειδώ και μέτρο.

Επαναλειτουργία Γυμνασίων (παγκύπρια), Δημοτικών (επαρχίας Λεμεσού), μπόνους 3 SMS για Σάββατο και Κυριακή και μικρές πινελιές στην αύξηση του μέγιστου αριθμού σε φροντιστήρια, γυμναστήρια/κολυμβητήρια και η παραμονή θαμώνων στον εξωτερικό χώρο πρακτορείων στοιχημάτων.

Του Ανδρέα Κόκκινου

Τα μέτρα με ορίζοντα τις 30 Απριλίου καταρτίστηκαν για να δοθεί χρόνος να αποσυμφορηθούν τα νοσηλευτήρια, να προχωρήσει για άλλες 30 περίπου μέρες το μεγαλεπήβολο εμβολιαστικό πλάνο και να φτάσουμε στις γιορτές του Πάσχα έχοντας την άνεση να προχωρήσουμε σε πιο... γενναιόδωρες χαλαρώσεις.

Αν και βρισκόμαστε ακόμη στην πρώτη -μόλις- μέρα του Απρίλη οι ειδικοί έχουν ήδη λάβει οδηγίες να εκκινήσουν την κατάρτιση του σχεδιασμού της επόμενης αποκλιμάκωσης που θα περιστρέφεται γύρω από τις Πασχαλινές ημέρες.

Τη μερίδα του λέοντος για επαναφορά στην κανονικότητα αναμένεται να έχουν οι συναθροίσεις σε οικίες (στις οποίες λογικά θα δοθεί μεγαλύτερος αριθμός παρευρισκομένων) ενώ και οι εκκλησιασμοί θα έχουν την τιμητική τους.

Γύρω όμως από το Πάσχα θα συζητηθούν και αρκετές μεγάλες αλλαγές, όπως είναι φυσικά η κατάργηση του SMS στο 8998 αλλά και της απαγόρευσης κυκλοφορίας, το ενδεχόμενο άνοιγμα των εσωτερικών χώρων που αφορούν την εστίαση (ταβέρνες, καφετέριες, εστιατόρια), η επανεκκίνηση γαμήλιων δεξιώσεων και βαπτίσεων με αυξημένο αριθμό προσκεκλημένων όπως και η κανονική επαναφορά στην άθληση σε κλειστά γήπεδα.

Φυσικά όλα αυτά δεν εξαρτώνται μόνο από τις συστάσεις της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας, αλλά από την επιδημιολογική εικόνα και τους δείκτες που θα διαφανούν ιδιαίτερα τις πρώτες 3 εβδομάδες Απριλίου.

Μόνο εάν και εφόσον το επιτρέπουν τα δεδομένα θα γίνουν τα επόμενα βήματα ελπίζοντας νοσηλευτήρια, εμβολιαστικό πλάνο αλλά και... καιρικές συνθήκες να σταθούν σύμμαχοι σε αυτή την τιτάνια προσπάθεια να απαλλαγούμε από την πανδημία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Στις φλόγες οχήματα στο Τραχώνι – Καταστράφηκαν ολοσχερώς τα περισσότερα – Αποκλείστηκε η σκηνή

Γιώργος Θεοφάνους: «Έχω ξεκάθαρες μνήμες, ακόμα και τώρα όταν οδηγώ και ακούω βροντές, παρκάρω και κλείνω τα αυτιά μου»

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Νέα εξέλιξη - Χειροπέδες σε άλλα δύο πρόσωπα

Στη σύλληψη άλλων δύο προσώπων προχώρησαν οι Αρχές, αναφορικά με την απόπειρα φόνου που έλαβε στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top