Μεγάλη ανησυχία για το AstraZeneca - 30 περιπτώσεις θρομβώσεων μετά το εμβόλιο στο ΗΒ

Μεγάλη ανησυχία για το AstraZeneca - 30 περιπτώσεις θρομβώσεων μετά το εμβόλιο στο ΗΒ

Τριάντα περιπτώσεις σπάνιων θρομβώσεων μετά τη λήψη του εμβολίου της AstraZeneca για τον νέο κορονοϊό έχουν εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι εδώ, ανακοίνωσε ο αρμόδιος εποπτικός φορέας χθες Πέμπτη.

Πρόκειται για 25 περισσότερες από αυτές για τις οποίες γινόταν λόγος ως χθες.

Ο οργανισμός φαρμάκων και προϊόντων υγείας (Medicines and Healthcare products Regulatory Agency, MHRA) έκρινε σκόπιμο να προσθέσει ότι δεν έχει υπάρξει καμία απολύτως αναφορά για περιστατικά θρομβώσεων μετά τη λήψη του εμβολίου των Pfizer/BioNTech για τον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με στελέχη του MHRA, ο οργανισμός συνεχίζει να πιστεύει ότι τα δυνητικά οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca, που η αγγλοσουηδική φαρμακευτική βιομηχανία ανέπτυξε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, είναι πολύ μεγαλύτερα από τους δυνητικούς κινδύνους οι λήπτες του να παρουσιάσουν θρομβώσεις.

Ορισμένες χώρες αποφάσισαν να περιορίσουν τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca, ενώ άλλες ξανάρχισαν τις εκστρατείες ανοσοποίησης που διεξάγουν, καθώς η έρευνα για τα σπάνια - αλλά μερικές φορές πολύ σοβαρά - περιστατικά θρομβώσεων μετά τη λήψη του συνεχίζεται.

Τη 18η Μαρτίου, ο MHRA έκανε λόγο για 5 περιπτώσεις θρόμβωσης στον εγκέφαλο επί συνόλου 11 εκατομμυρίων δόσεων που έχουν χορηγηθεί.

Χθες έκανε λόγο για 22 περιπτώσεις θρόμβωσης στον εγκέφαλο και 8 περιστατικά άλλων θρομβώσεων επί συνόλου 18,1 εκατ. δόσεων του εμβολίου που έχουν χορηγηθεί.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Σφυροκοπήματα στη Μέση Ανατολή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα για τις Βρετανικές Βάσεις - Αποστολή νέων μηνυμάτων το απόγευμα

LIVE: Σφυροκοπήματα στη Μέση Ανατολή - Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα για τις Βρετανικές Βάσεις - Αποστολή νέων μηνυμάτων το απόγευμα

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στο Ιράν, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τον Λίβανο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE