ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πρώτη μέρα χαλαρώσεων με 4 νεκρούς - Καμπανάκι για επιστροφή μαθητών

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πρώτη μέρα χαλαρώσεων με 4 νεκρούς - Καμπανάκι για επιστροφή μαθητών

Δυστυχώς η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας που αφορούσε τον εντοπισμό των ημερήσιων περιστατικών (Πέμπτη 1η Απριλίου) δε συνοδεύτηκε με τα απαιτούμενα χαμόγελα παρά την μείωση.

Αυτό διότι η μείωση των περιστατικών (από 434 σε 309) δεν κατέστη ικανή να φέρει ακτίδα φωτός αφού 4 συνάνθρωποι μας έχασαν τη μάχη με τον ιό, όντας νοσηλευόμενοι. Ο ένας μάλιστα εξ'αυτών μόλις στην ηλικία των 47 ετών. Σημειώνεται πως κανένας από τους 4 που έχασαν τη ζωή τους δεν είχε εμβολιαστεί.

Από την άλλη δε μπορεί παρά να θεωρηθεί -έστω- μικρή πρόοδος η μείωση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων όμως στην αντίπερα όχθη τα νοσηλευτήρια συνεχίζουν να δέχονται μεγαλύτερη μείωση. Μετά την μερική σταθεροποίηση που πραγματοποίηθηκε μέσα στη βδομάδα χθες υπήρξε μια θεαματική άνοδος των νοσηλευόμενων από τους 176 στους 190.

Το γεγονός από μόνο του είναι ανησυχητικό ιδιαίτερα γνωρίζοντας την ύπαρξη της μετάλλαξης, που σε συνάρτηση με τις χαλαρώσεις που έχουν δοθεί μπορεί να καταστούν αρκετές για να φέρουν πισωγύρισμα. Άλλωστε πρώτιστος στόχος και σκοπός, όπως έχει αναφερθεί πάρα πολλές είναι η προστασία του συστήματος υγείας, σαν κόρη οφθαλμού αφού στο απευκταίο σενάριο της κατάρρευσης θα υπάρξει ντόμινο επιπτώσεων.

Αυτός είναι και ο λόγος που οι χαλαρώσεις έρχονται με το σταγονόμετρο σε πρώτη φάση, αφού κύριο μέλημα αποτελεί η συνέχιση του πλάνου εμβολιασμού παράλληλα με την αποφόρτιση των νοσηλευτηρίων ευελπιστώντας να υπάρξει σύμμαχος και ο καιρός που αναμένεται να βελτιωθεί. 

Το βλέμμα βρίσκεται και στην επαναλειτουργία Γυμνασίων (παγκύπρια) και Δημοτικών (Λεμεσού) αφού χρειάζεται μεγάλη προσοχή κατά την επιστροφή. Άλλωστε δεν είναι τυχαία η χθεσινή ανακοίνωση που αφορούσε συγκεκριμένο σχολείο της επαρχίας Λεμεσού, κάνοντας αναφορά για 150 μαθητές σε καραντίνα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top