ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτή είναι η απαγορευμένη μάσκα που μεταδίδει τον ιό -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτή είναι η απαγορευμένη μάσκα που μεταδίδει τον ιό -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Είναι πλέον γνωστό, οτι το ισχυρότερο εργαλείο προστασίας μας από τον κορωνοϊό και τις μεταλλάξεις του, είναι η μάσκα και σε πολλές περιπτώσεις (κλειστοί χώροι) η διπλή. Όμως ποια είναι αυτή αντί να προστατεύει, μεταδίδει τον ιό;

«Η πάνινη μάσκα είναι καλύτερο από το γυμνό στόμα.  Η χειρουργική μάσκα είναι καλύτερη από την πάνινη…» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως αυτή τη μάσκα (με τη βαλβίδα) πρέπει να τη φοράνε μόνο οι γιατροί και οι νοσηλευτές που ασχολούνται με ασθενείς με κορωνοϊό, μόνο στις ειδικές μονάδες για τον covid-19 καθώς αυτές οι μάσκες «ψεκάζουν» τον ιό στους γύρω τους, λένε οι ειδικοί. 

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους,  η παραμονή 30 ατόμων σε μία αίθουσα 100 τ.μ. για 2 ώρες, χωρίς μάσκα, έχει 78% πιθανότητα μόλυνσης από COVI-19. Οι 23 δηλαδή θα μολυνθούν.

Η παραμονή 30 ατόμων σε μία αίθουσα 100 τ.μ. για 2 ώρες, με τη λεγόμενη χειρουργική μάσκα (OP τριών σημείων), έχει 13% πιθανότητα μόλυνσης από COVI-19. Οι 4 δηλαδή θα μολυνθούν.

Η παραμονή 15 ατόμων σε μία αίθουσα 50 τ.μ. για 2 ώρες, με τη μάσκα τύπου FFP2, έχει 1% πιθανότητα μόλυνσης από COVI-19. Δηλαδή από τους 15 δε θα μολυνθεί κανείς…

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Ο Αβέρωφ στο ThemaOnline: «Η Κύπρος χρειάζεται στιβαρές παρατάξεις και πολιτικούς χωρίς λαϊκισμό»- Ο ΠτΔ, η Αννίτα και ο ΔΗΣΥ

Στη συνέντευξή του στο ThemaOnline και τον Τάσο Θεοδώρου, ο πρώην πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, μιλά ανοιχτά για την επόμενη μέρα στην πολιτική, το μέλλον της παράταξης, τις εκλογές του 2026 και του 2028, τη διακυβέρνηση Χριστοδουλίδη, το Κυπριακό, αλλά και τα νέα πολιτικά φαινόμενα που ταράζουν τα νερά.

BEST OF TOTHEMAONLINE