ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Άντρος Κυπριανού: Οι συνταξιούχοι και οι επόμενες γενιές συνταξιούχων αξίζουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο

Άντρος Κυπριανού: Οι συνταξιούχοι και οι επόμενες γενιές συνταξιούχων αξίζουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως ``οι σημερινοί συνταξιούχοι και οι επόμενες γενιές συνταξιούχων αξίζουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. Πρώτη προτεραιότητα για να επιτευχθεί αυτό αποτελεί η κατάργηση του 12% για όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους``. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ πραγματοποίησε σήμερα επίσκεψη στις Λαϊκές Οργανώσεις Αθηένου. 


Ο Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως ``Μετά από τις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε αυτές τις μέρες με σειρά από οργανώσεις και φορείς, επιβεβαιώνεται ότι η κοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται στον τόπο μας είναι ελλειμματική και δεν ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες. Επιβεβαιώνεται ότι η μονοδιάστατη προσέγγιση της κυβέρνησης Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ, σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις σύγχρονες ανάγκες`` ανέφερε.

Ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε πως ``ως ΑΚΕΛ επαναλαμβάνουμε ότι ο τόπος σήμερα χρειάζεται ένα προοδευτικό κράτος πρόνοιας, με το σχεδιασμό ολιστικής κοινωνικής πολιτικής. Ιδιαίτερα αυτό είναι αναγκαίο όταν είναι ορατός ο κίνδυνος της όξυνσης των κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων από τις επιπτώσεις της πανδημίας. Για την εφαρμογή ενός τέτοιου σχεδιασμού, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, χρειάζεται ουσιαστική αύξηση των δημόσιων δαπανών για την κοινωνική πολιτική.

Από τις επαφές που πραγματοποιήσαμε αυτές τις μέρες, δήλωσε ο Άντρος Κυπριανού, καταγράφηκαν σειρά από θέματα που θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν υπόψη για την προώθηση μέτρων σε σχέση με την κοινωνική πολιτική.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ ανέφερε πως ``οι σημερινοί συνταξιούχοι και οι επόμενες γενιές συνταξιούχων αξίζουν ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο. Πρώτη προτεραιότητα για να επιτευχθεί αυτό αποτελεί η κατάργηση του 12% για όσους επιλέγουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους``.

Είπε ακόμα πως ``δέκα χρόνια μετά την κύρωση της Σύμβασης των Δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρίες από την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν έχουν εφαρμοστεί στην πράξη οι οδηγίες της Σύμβασης, κάτι που υπογραμμίζεται από την ίδια την έκθεση του ΟΗΕ. Επιπλέον, η κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τη νομοθεσία για υποχρεωτική διαβούλευση με τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρίες."

Ειπε οτι  το Ε.Ε.Ε. με τον τρόπο που εφαρμόζεται στερεί από άτομα με αναπηρίες το ειδικό αναπηρικό επίδομα. "Γι΄αυτό επιμένουμε να εισαχθεί εξειδικευμένη νομοθεσία για τα άτομα με αναπηρίες, η οποία να καθορίζει την κοινωνική και οικονομική στήριξη που δικαιούται το κάθε άτομο με βάση την αναπηρία του. Τέλος, θεωρούμε αναγκαίο ότι χρειάζεται επίσης δημιουργία από το κράτος εξειδικευμένων δομών για τα παιδιά με αναπηρίες``.

Συνεχισε λεγοντας πως ``απαιτείται συνεχής εκσυγχρονισμός των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας με τρόπο που θα τις καθιστά ανοιχτές, φιλικές και προσβάσιμες και θα λειτουργούν με διαφάνεια και αμεσότητα προς τους πολίτες και τις ομάδες που χρειάζονται στήριξη".

"Ο εκσυγχρονισμός θεωρούμε ότι θα πρέπει να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δημιουργία εξειδικευμένων υπηρεσιών εντός τους, λειτουργία σε μόνιμη βάση διατμηματικών και διυπουργικών πολυθεματικών επιστημονικών ομάδων, αποκέντρωσή των υπηρεσιών στην τοπική αυτοδιοίκηση με την απόδοση των αναγκαίων οικονομικών πόρων στις τοπικές αρχές, και διαμόρφωση μιας νέας σχέσης μεταξύ κράτους και εθελοντικών οργανώσεων``.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top