Διέρρευσαν τηλέφωνα και προσωπικά στοιχεία 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook - Η Κύπρος ανάμεσα στις χώρες

Διέρρευσαν τηλέφωνα και προσωπικά στοιχεία 533 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook - Η Κύπρος ανάμεσα στις χώρες

Τα προσωπικά στοιχεία άνω των 500 εκατ. χρηστών του Facebook διέρρευσαν στο Διαδίκτυο το Σάββατο, όπως μετέδωσε ο ιστότοπος Business Insider και αναμεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

Η διαρροή περιλαμβάνει στοιχεία 533 εκατ. χρηστών του μέσου, όπως τηλεφωνικούς αριθμούς, πλήρη ονόματα,  τοποθεσίες, ημερομηνίες γενεθλίων, στοιχεία βιογραφικών και σε κάποιες περιπτώσεις διευθύνσεις e-mail, σημειώνει το BI.

O Alon Gal, επικεφαλής τεχνολογίας στην εταιρεία πληροφοριών περί κυβερνοεγκλήματος Hudson Rock, ανακάλυψε τη διαρροή των στοιχείων το Σάββατο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Τα δεδομένα των 533 εκατ. χρηστών είναι προσβάσιμα δωρεάν."

"Πρόκειται για παλιά δεδομένα τα οποία είχαν διαρρεύσει το 2019", ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του εκπρόσωπος της Facebook στο πρακτορείο Bloomberg. "Ανακαλύψαμε και λύσαμε το ζήτημα τον Αύγουστο του 2019", πρόσθεσε.

Την περίοδο εκείνη, η εταιρεία είχε αντιμετωπίσει πράγματι το τεχνολογικό πρόβλημα που είχε επιτρέψει στα στοιχεία να διαρρεύσουν. Ωστόσο, από τη στιγμή που η διαρροή συμβεί, η εταιρεία έχει ελάχιστες δυνατότητες να σταματήσει τη διακίνηση των στοιχείων ελεύθερα στο Διαδίκτυο, σημειώνει το Bloomberg.

​

 

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό: Δίνει μάχη για τη ζωή 61χρονη – Έξι τραυματίες

Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό: Δίνει μάχη για τη ζωή 61χρονη – Έξι τραυματίες

Έξι πρόσωπα τραυματίστηκαν σε οδική σύγκρουση που σημειώθηκε χθες βράδυ στη Λεμεσό. Από τους τραυματίες, 61χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη, σε σοβαρή κατάσταση, ενώ δύο άλλα πρόσωπα νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά εκτός κινδύνου.