ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Φρένο στις χαλαρώσεις, τι γίνεται με εκκλησίες - Τα σενάρια που εξετάζονται

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Φρένο στις χαλαρώσεις, τι γίνεται με εκκλησίες - Τα σενάρια που εξετάζονται

Σε ‘σκωτσέζικο ντους‘ εξελίσσεται η ανακοίνωση των ημερήσιων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αφού μετά το ηλεκτροσόκ των 705 περιστατικών, υπήρξε μία φθίνουσα πορεία μέχρι χθες (Δευτέρα 4/4) που επανήλθαμε στα 565.

Οι αριθμοί στο παρόν στάδιο μπορεί να μη λένε κάτι, όμως δυστυχώς όπως έχει επιβεβαιωθεί τους τελευταίους 13 μήνες ο εντοπισμός -περίπου- 2.500 περιστατικών μέσα στις πρώτες μέρες Απριλίου (αριθμός πάρα πολύ μεγάλος για τα δεδομένα) θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια σε αύξηση νοσηλειών και νοσηλευόμενων.

Η επιστημονική συμβουλευτική ομάδα συνέρχεται σήμερα (Τρίτη 5/4) μέσω τηλεδιάσκεψης με σκοπό να συνεχίσει τη δημιουργία του πλάνου αποκλιμάκωσης που έχει χρονολογηθεί για το τέλος Απριλίου, με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα να προκαλούν μια αρχική αναστάτωση.

Τα βλέμματα έχουν επικεντρωθεί στο... κανονικό Πάσχα αφού οι πρώτες ασκήσεις επί χάρτου περιλαμβάνουν κυρίως χαλαρώσεις που σχετίζονται με την εορταστική περίοδο.

Συγκεκριμένα εξετάζεται η δυνατότητα αύξησης του μέγιστου αριθμού ατόμων που μπορούν να συγκεντρωθούν σε οικίες με γνώμονα τις οικογενειακές ή φιλικές συνεστιάσεις, κάτι που αναμένεται να μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά στην κανονικότητα.

Έμφαση δίνεται και στον τρόπο που θα τελούνται οι εκκλησιασμοί, αφού είναι γνωστό τοις πάσι πως η παρουσία των πιστών ιδιαίτερα σε μια τέτοια γιορτή του Χριστιανισμού θεωρείται επιβεβλημένη.

Η επιστημονική και συμβουλευτική ομάδα έχει λάβει σαφείς οδηγίες να βρει τη χρυσή φόρμουλα για να καταστεί κάτι τέτοιο δυνατόν.

Τέλος, χαράς ευαγγέλια για τις τελέσεις δεξιώσεων γάμων και βαφτίσεων αφού όπως ανακοινώθηκε δια στόματος Κωνσταντίνου Μωσαικού η επιστροφή των εκδηλώσεων αναμένεται να γίνει στις 17 Μαίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Ο τελευταίος ανασχηματισμός πριν το 2028: Τα νέα πρόσωπα, οι πολιτικές ισορροπίες και τα μηνύματα Χριστοδουλίδη - Βίντεο

Έπειτα από εβδομάδες έντονης φημολογίας και διαρροών, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, προχώρησε στον πολυαναμενόμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησής του, ο οποίος , εκτός απροόπτου, εκτιμάται ότι θα είναι και ο τελευταίος πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028. Οι αλλαγές ήταν περιορισμένες, χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις, βάζοντας τέλος στα σενάρια που κυκλοφορούσαν ήδη από την προεκλογική περίοδο των βουλευτικών εκλογών.

BEST OF TOTHEMAONLINE