ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πάσχα με τραπέζια, γεμάτες εκκλησίες - Τι να περιμένουμε

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πάσχα με τραπέζια, γεμάτες εκκλησίες - Τι να περιμένουμε

Συνάντηση με τα μέλη της επιστημονικής και συμβουλευτικής ομάδας έχει σήμερα (Τετάρτη 7/4 - 09:00) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Η καθιερωμένη πλέον συνάντηση έχει ως σκοπό την καλύτερη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στο νησί μας, ενώ όπως έχει αναφερθεί και από μέλη της επιστημονικής ομάδας ήδη τους έχει ζητηθεί να καταρτίσουν το πλάνο που θα μας συνοδεύει από τη Μεγάλη Εβδομάδα και ένθεν.

Όπως ξεκαθαρίζεται, πρόθεση της Κυβέρνησης είναι να δώσει στον κόσμο χαλαρώσεις που σχετίζονται άμεσα με τις γιορτές του Πάσχα, αντιλαμβανόμενη τόσο τη σημαντικότητα των ημερών όσο και την ψυχολογική πίεση την οποία ο κόσμος υφίσταται για πάνω από ένα χρόνο.

Πάσχα χωρίς εκκλησιασμό δεν νοείται γι’αυτό και μία εκ των πρώτων κατευθυντήριων γραμμών αφορά τον εκκλησιασμό με φυσική παρουσία, ζητώντας μάλιστα τη μελέτη πρωτοκόλλων για να μεγαλώσει ο μέγιστος αριθμός ατόμων που μπορούν να βρεθούν ταυτόχρονα σε ένα χώρο λατρείας.

Πέραν της παρουσίας στον εκκλησιασμό, ο δεύτερος πυλώνας -στον οποίο θα βασιστεί- η επόμενη αποκλιμάκωση αφορά τις συναθροίσεις σε σπίτια. Όπως είναι γνωστό η απαγόρευση των συναθροίσεων και οι σκληροί περιορισμοί μας έχουν στερήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα τις συγκεντρώσεις σε σπίτια.

Ένα... ‘κανονικό’ Πάσχα σημαίνει ολόκληρη η οικογένεια, μεγάλοι, μικροί, παιδιά, κολλημένα τραπέζια το ένα δίπλα στο άλλο. Μπορεί η δυνατότητα για την απόλυτη κανονικότητα να μην υπάρχει ακόμη σε αυτό το στάδιο όμως πρόθεση είναι το φετινό Πάσχα να αποτελέσει βήμα προς την κανονικότητα.

Φυσικά -και με κίνδυνο να ακουστούμε γραφικοί έχοντας το αναφέρει πολλάκις- όλα τα πιο πάνω δύναται να τεθούν σε εφαρμογή μόνο εάν και εφόσον κάτι τέτοιο επιτρέπεται από την επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας. Ευχή όλων είναι να συνεχιστεί κανονικά το εμβολιαστικό πλάνο, να αποφορτιστούν τα νοσηλευτήρια και σε συνάρτηση με τις ψηλότερες θερμοκρασίες να επανέλθουμε στην κανονικότητα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top