Το Βέλγιο θα χορηγεί προς το παρόν το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα άνω των 55

Το Βέλγιο θα χορηγεί προς το παρόν το εμβόλιο της AstraZeneca μόνο σε άτομα άνω των 55

Το Βέλγιο ανακοίνωσε ότι θα χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca σε άτομα άνω των 55 ετών προς το παρόν και για τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, μετά από διαβούλευση μεταξύ των τριών Υπουργών Υγείας της χώρας.

Όσοι είναι 55 ετών και κάτω θα λάβουν άλλα εμβόλια, όπως επιβεβαίωσε ο Frank Vandenbroucke στο VTM Nieuws.

Νωρίτερα σήμερα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) επιβεβαίωσε ότι υπάρχει πιθανή σχέση μεταξύ εμβολιασμού με το AstraZeneca και "πολύ σπάνιες περιπτώσεις ασυνήθιστων θρόμβων αίματος σε συνδυασμό με χαμηλό αριθμό αιμοπεταλίων", αλλά τόνισε ότι τα πλεονεκτήματα του εμβολίου AstraZeneca υπερτερούν κατά πολύ των μειονεκτημάτων.

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Θέλει κοινή συνάντηση με Έρχιουρμαν στην παρουσία Ολγκίν ο Πρόεδρος - «Καμία αδράνεια, τρέχουν οι εξελίξεις»

Στην Κύπρο πριν το τέλος του μήνα αναμένεται να έρθει η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σημειώνοντας ότι στην παρουσία της θα πρέπει να γίνει κοινή συνάντηση με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.

BEST OF TOTHEMAONLINE