ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αυτά έθεσαν στο τραπέζι οι επιδημιολόγοι - Εκκλησίες, SMS και ξενοδοχεία

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Αυτά έθεσαν στο τραπέζι οι επιδημιολόγοι - Εκκλησίες, SMS και ξενοδοχεία

Κυρίως γύρω από τις γιορτές του Πάσχα κινήθηκε η συζήτηση στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη της επιστημονικής και συμβουλευτικής ομάδας.

Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμη 2 εβδομάδες μακριά από την έναρξη των προδιαγεγραμμένων χαλαρώσεων (ορίζοντας η 24η Απριλίου) όμως μετά τις σαφείς κατευθυντήριες γραμμές αλλά και τα εύθραυστα επιδημιολογικά δεδομένα οι ειδικοί κάνουν προσπάθειες να βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Αυτό που απορρέει στο παρόν στάδιο είναι πως παρά τον πολύ υψηλό αριθμό ημερήσιων περιστατικών που παρακολουθούμε το τελευταίο δεκαήμερο, αυτό δε φαίνεται να προβληματίζει σε μεγάλο βαθμό τους ειδικούς.

Η αύξηση ίσως να ήταν και αναμενόμενη με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις νοσηλείες και τους νοσηλευόμενους. Επί τάπητος τέθηκαν διάφορα ζητήματα που αφορούν επερχόμενες χαλαρώσεις με κυριότερα εξ’αυτών τα SMS στο 8998, συναθροίσεις σε σπίτια, εκκλησιασμό με περισσότερους πιστούς καθώς και την επαναλειτουργία των ξενοδοχειακών μονάδων για μόνιμους κάτοικους Κύπρου.

Υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο το 8998 να αποτελέσει παρελθόν από τη ζωή μας (από την αρχή της Μεγάλης Εβδομάδας) ενώ μελετούν το πλάνο για αύξηση του μέγιστου αριθμού ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν σε εκκλησίες (χώρους λατρείας).

Όπως είναι γνωστό και αναμενόμενο το Πάσχα θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες γιορτές του Χριστιανισμού και πρόθεση της Κυβέρνησης φαίνεται να είναι, να ικανοποιηθεί το κοινό αίσθημα για μαζικό εκκλησιασμό -στο βαθμό φυσικά που θα το επιτρέπουν τα νέα πρωτόκολλα-.

Οι συναθροίσεις σε οικίες αναμένεται να έχουν επίσης την τιμητική τους αφού προσπαθεί να βρεθεί η χρυσή φόρμουλα που θα επιτρέπει να αυξηθεί ο μέγιστος αριθμός ατόμων σε σπίτια.

Οι γιορτές είθισται να δημιουργούν συγκεντρώσεις και μεγάλα οικογενειακά τραπέζια, κάτι που φαίνεται να έχει λείψει αφάνταστα από τον κόσμο.

Τέλος το πράσινο φως για επιστροφή των μόνιμων κάτοικων Κύπρου για διαμονές σε ξενοδοχεία αναμένεται να δοθεί αφού ο κλάδος του Τουρισμού ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή. Άλλωστε έχει ήδη εκπονηθεί και σχέδιο ενίσχυσης για επιχορηγούμενο εσωτερικό τουρισμό με σκοπό να δοθούν έξτρα κίνητρα σε συμπατριώτες μας να περάσουν τις διακοπές τους στο νησί μας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top