Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος σε ηλικία 99 ετών

Πέθανε ο πρίγκιπας Φίλιππος σε ηλικία 99 ετών

Έφυγε «ειρηνικά» από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο πρίγκιπας Φίλιππος, έχοντας αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στη βασίλισσα Ελισάβετ και τη βασιλική οικογένεια.


Ο Δούκας του Εδιμβούργου χαρακτηρίστηκε κάποτε από τη βασίλισσα ως «η δύναμή της» της και η παρουσία του δίπλα της ήταν διαρκής για περισσότερα από 70 χρόνια.

Γεννημένος το 1921, ο Φίλιππος υπηρέτησε στο Βασιλικό Ναυτικό και έγινε γνωστός με την πάροδο των ετών για τα αστεία του.

Αφού γνώρισε για πρώτη φορά τη βασίλισσα, η Ελισάβετ «δεν κοίταξε ποτέ κανέναν άλλο».

Παραμερίζοντας τις δικές του φιλοδοξίες σταδιοδρομίας, απέδειξε την έντονη αίσθηση του καθήκοντος να υπηρετεί τη χώρα μέσω εκατοντάδων δεσμεύσεων κάθε χρόνο, αρνούμενος να σταματήσει να εργάζεται ακόμη και στη δεκαετία του '90.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Λετυμπιώτης: Στόχος η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που είχαν διακοπεί - «Κλείδωσε» η συνάντηση ΠτΔ - Ολγκίν

Στην εκπομπή «Από Μέρα σε μέρα» μίλησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτη ο οποίος αναφέρθηκε στην συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν, αναφέρθηκε στη παραβίαση του εναέριου χώρου καθώς στη συνάντηση του Προέδρου της δημοκρατίας με την κ. Ολγκίν.