ΔΙΕΘΝΗ

Μεγάλης κλίμακας αύξηση εντάσεων από ενδεχόμενη ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, λέει η Ζαχάροβα

Μεγάλης κλίμακας αύξηση εντάσεων από ενδεχόμενη ένταξη Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, λέει η Ζαχάροβα

Ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε μεγάλης κλίμακας αύξηση των εντάσεων στην νοτιοανατολική περιοχή της χώρας και μη αναστρέψιμες συνέπειες στην κρατική υπόσταση της Ουκρανίας δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα, την Παρασκευή. 

Όπως μεταδίδει το Tass, μιλώντας σε ενημέρωση δημοσιογράφων η κ. Ζαχάροβα ανέφερε ότι «έχουμε σημειώσει μια δήλωση του Ουκρανού Προέδρου Ζελένσκι, ο οποίος επισκέφθηκε την Ντονμπάς χθες και είπε ότι η ένταξη της χώρας στο ΝΑΤΟ υποτίθεται πως θα βοηθήσει να τερματιστεί η διένεξη στην περιοχή».
 
Ωστόσο, πρόσθεσε, «αντίθετα με τις προσδοκίες του Κιέβου, ενδεχόμενη ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν θα αποτύχει απλώς να φέρει την ειρήνη στην Ουκρανία αλλά, αντίθετα, θα οδηγήσει σε μια μεγάλης κλίμακας αύξηση των εντάσεων στα νοτιοανατολικά, ενδεχομένως προκαλώντας μη αναστρέψιμες συνέπειες για την κρατική υπόσταση της Ουκρανίας».

«Καλούμε για ακόμα μια φορά τις αρχές του Κιέβου να υιοθετήσουν μια υπεύθυνη προσέγγιση και επιτέλους να αρχίσουν να εφαρμόζουν τις υποχρεώσεις τους στη βάση του Πακέτου Μέτρων του Μινσκ», σημείωσε η κ. Ζαχάροβα.

Η ίδια υπογράμμισε ότι η κατάσταση στο Ντονμπάς παραμένει περίπλοκη και τείνει να επιδεινωθεί λόγω «των επιθετικών προθέσεων του Κιέβου, οι οποίες καθοδηγούνται ακόμα από την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει στρατιωτική λύση στη διένεξη στο νοτιοανατολικό μέρος της χώρας».

«Στρατεύματα και στρατιωτικός εξοπλισμός αναπτύσσονται στην περιοχή και τα σχέδια κινητικότητας επικαιροποιούνται», είπε.

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

«Το ΑΚΕΛ είναι αποφασισμένο να δώσει τολμηρές λύσεις» - Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή

Η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ συζήτησε σήμερα τα αποτελέσματα των εκλογών της 9ης Ιουνίου στις οποίες καταγράφηκε αφ’ ενός ένα αδιαμφισβήτητα αρνητικό αποτέλεσμα για το ΑΚΕΛ στις Ευρωεκλογές και αφετέρου μια σημαντική επιτυχία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top