Επικεφαλής ΠΟΥ: 'Υπάρχει 'σκανδαλώδης ανισορροπία' στη διανομή των εμβολίων'

Επικεφαλής ΠΟΥ: 'Υπάρχει 'σκανδαλώδης ανισορροπία' στη διανομή των εμβολίων'

Υπάρχει μια "σκανδαλώδης ανισορροπία" στη διανομή των εμβολίων κατά της COVID-19 παγκοσμίως, και οι περισσότερες χώρες δεν έχουν επαρκείς δόσεις για να καλύψουν τις ανάγκες των ομάδων υψηλού κινδύνου, δήλωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.


"Κατά μέσο όρο στις χώρες υψηλού εισοδήματος, σχεδόν ένας στους τέσσερις πολίτες εμβολιάζεται κατά της COVID-19. Στις χώρες χαμηλού εισοδήματος, η αναλογία αυτή είναι ένας στους πάνω από 500", δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

ΠτΔ: Οι δικές μας ενέργειες οδήγησαν στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό

Η στρατηγική που ακολουθούμε έχει οδηγήσει στο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, ο οποίος συναντήθηκε στην Αθήνα, με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος σημείωσε ότι η Ελλάδα στέκεται πάντα εμπράκτως στο πλευρό της Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE