Κρεμλίνο: Ζητά εκπλήρωση προϋποθέσεων από συμφωνίες Μίνσκ πριν από νέες συνομιλίες για ανατολική Ουκρανία

Κρεμλίνο: Ζητά εκπλήρωση προϋποθέσεων από συμφωνίες Μίνσκ πριν από νέες συνομιλίες για ανατολική Ουκρανία

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα, ότι μερικές από τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στις ειρηνευτικές συμφωνίες του Μίνσκ για την ανατολική Ουκρανία θα πρέπει να ικανοποιηθούν, πριν από την πραγματοποίηση ενός νέου γύρου ειρηνευτικών συνομιλιών, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Πολιτικοί σύμβουλοι εργάζονται για έναν πιθανό νέο κύκλο τέτοιων συνομιλιών υπό το αυτοαποκαλούμενο πλαίσιο της Νορμανδίας, φέρεται να δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντίμτρι Πεσκόφ, σε κρατικό τηλεοπτικό κανάλι. Τα πρακτορεία ειδήσεων δεν μετέδωσαν άμεσα, περισσότερες λεπτομέρειες.

Το πλαίσιο της Νορμανδίας προβλέπει τη συμμετοχή των ηγετών της Ουκρανίας, της Ρωσίας της Γερμανίας και της Γαλλίας, ώστε να βοηθήσουν για τον τερματισμό της διαμάχης στην ανατολική Ουκρανία, μεταξύ των στρατιωτικών δυνάμεων του Κιέβου και των αποσχιστών που έχουν την υποστήριξη της Ρωσίας.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν στο Προεδρικό - Βλέπει αύριο τον Έρχιουρμαν η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

Νέα συνάντηση ΠτΔ με Ολγκίν στο Προεδρικό - Βλέπει αύριο τον Έρχιουρμαν η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ

Στις 5 το απόγευμα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η νέα κατ' ιδίαν συνάντηση της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στο Προεδρικό Μέγαρο.