Επεισόδια στη Ρώμη σε κινητοποίηση για άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων

Επεισόδια στη Ρώμη σε κινητοποίηση για άνοιγμα των εμπορικών επιχειρήσεων

Επεισόδια σημειώθηκαν αργά το απόγευμα στην Ρώμη, κατά την διάρκεια διαδήλωσης με αίτημα το άνοιγμα των εστιατορίων, των γυμναστηρίων, των καφέ μπαρ, και μιας σειράς άλλων εμπορικών επιχειρήσεων.


Οι περισσότεροι συμμετέχοντες διαδήλωσαν ειρηνικά, αλλά μια μειοψηφία, με παρείσφρηση ακροδεξιών στοιχείων, πέταξε μπουκάλια και μολότοφ προς την κατεύθυνση των αστυνομικών. Πέντε άτομα προσήχθησαν σε αστυνομικά τμήματα, ενώ εξακριβώθηκαν τα στοιχεία περίπου εκατό διαδηλωτών.

Αρκετοί προσπάθησαν να φτάσουν μέχρι τη Βουλή της Ρώμης, αλλά οι αστυνομικοί δεν τους το επέτρεψαν, διότι δεν είχε δοθεί άδεια για την κινητοποίηση, λόγω και της απαγόρευσης συνωστισμού.

Πολλοί ιδιοκτήτες καταστημάτων και επιχειρήσεων σήκωσαν τα χέρια τους ψηλά για να στείλουν το μήνυμα ότι απορρίπτουν την βία, και επανέλαβαν ότι αυτό που ζητούν είναι να ξαναδουλέψουν άμεσα για να μπορέσουν να συντηρήσουν τις οικογένειές τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE