ΠΑΡΑ-THEMA

'Ντροπή και αγανάκτηση' - Καταγγελία του Λουκά Φουρλά για τη δημιουργία μουσείου βαρβαρότητας από το Αζερμπαϊτζάν

 'Ντροπή και αγανάκτηση' - Καταγγελία του Λουκά Φουρλά για τη δημιουργία μουσείου βαρβαρότητας από το Αζερμπαϊτζάν

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ντροπή, οργή και αγανάκτηση προκαλεί η νέα προκλητική ενέργεια του Αζερμπαϊτζάν να δημιουργήσει ένα μουσείο βαρβαρότητας χρησιμοποιώντας κράνη Αρμενίων στρατιωτών, στο επονομαζόμενο «Πάρκο των τροπαίων» στο Μπακού, οι οποίοι σκοτώθηκαν στην πρόσφατη πολεμική σύγκρουση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ και Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Αρμενίας – Ευρωκοινοβουλίου, Λουκάς Φουρλάς, κατέθεσε, με τη μορφή του κατεπείγοντος, ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία καταγγέλλει τη δημιουργία αυτού του εκτρώματος.

Όπως σημειώνει ο κ. Φουρλάς, «στο «Πάρκο των τροπαίων» παρουσιάζεται ο στρατιωτικός εξοπλισμός των Αρμενίων που κατασχέθηκε ή καταστράφηκε στη διάρκεια του πολέμου που διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2020. Παράλληλα, υπάρχουν κέρινα ομοιώματα, που παρουσιάζουν με γελοιογραφικό τρόπο τους νεκρούς στρατιώτες».

Το εν λόγω «Πάρκο των τροπαίων», τονίζει ο κ. Φουρλάς, «επισκέφθηκε και ο Αζέρος Πρόεδρος Ιλχάμ Αλίεφ, φορώντας στρατιωτική στολή και ποζάροντας μπροστά σε εκατοντάδες κράνη Αρμένιων στρατιωτών, που έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια της μάχης, εξαπολύοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μια πολιτική φυλετικού μίσους απέναντι στους Αρμένιους».

Η πράξη αυτή, είπε, δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του Αζέρου Προέδρου, ενώ παράλληλα «δίνεται η εντύπωση πως οι σειρήνες του πολέμου συνεχίζουν να ηχούν, ενώ η προσπάθεια όλων είναι η εξομάλυνση της κατάστασης και η επίτευξη διαρκούς ειρήνης στην περιοχή. Αυτό το μουσείο της βαρβαρότητας είναι καταδικαστέο και προκαλεί την οργισμένη αντίδραση από όλους μας».

Ερωτάται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τι προτίθεται να πράξει και με ποιους τρόπους θα καταδικάσει αυτή την απαράδεκτη ενέργεια του Αζέρου Προέδρου;

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top