AstraZeneca: Η Δανία σταματά οριστικά τη χορήγησή του

AstraZeneca: Η Δανία σταματά οριστικά τη χορήγησή του

Οι επίσημες ανακοινώσεις για την εν λόγω απόφαση αναμένονται εντός της ημέρας

Η Δανία θα σταματήσει να χορηγεί το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19 έπειτα από την πιθανότητα να συνδέεται με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων του αίματος, αναφέρουν σήμερα πολλά μέσα ενημέρωσης στη χώρα επικαλούμενα μη κατονομαζόμενες πηγές. Tην είδηση επιβεβαιώνει και η παλαιότερη εφημερίδα της Δανίας, η Berlingske, η οποία τονίζει ότι το εμβόλιο της AstraZeneca αποσύρεται από το πρόγραμμα εμβολιασμού και δεν θα χρησιμοποιηθεί μέχρι νεωτέρας.

Η απόφαση αυτή, η οποία αφαιρεί το συγκεκριμένο εμβόλιο από το πρόγραμμα εμβολιασμού της χώρας, θα καθυστερήσει κατά μερικές εβδομάδες την διαδικασία στην χώρα, μετέδωσε το δίκτυο TV 2.

Οι υγειονομικές αρχές της Δανίας θα παραχωρήσουν στις 15:00 ώρα Ελλάδος συνέντευξη Τύπου όπου αναμένεται να ανακοινώσουν την απόφασή τους για διακοπή του εμβολιασμού με το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων

(ΕΜΑ) ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι διαπίστωσε μια πιθανή σχέση του εμβολίου με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα, αλλά σημείωσε ότι ο κίνδυνος να καταλήξει κάποιος από COVID-19 είναι «πολύ μεγαλύτερος» από την πιθανότητα να πεθάνει εξαιτίας κάποιας σπάνιας παρενέργειας.

Η Δανία, η πρώτη χώρα που αρχικά ανέστειλε τη χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου τον Μάρτιο λόγω της ανησυχίας για την ασφάλειά του, ανέστειλε επίσης τη χορήγηση του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson εν αναμονή της περαιτέρω έρευνας για την πιθανότητα να συνδέεται και αυτό με την σπάνια εμφάνιση θρόμβων στο αίμα. Πηγή: protothema

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ακόμη αναπτύξει ουσιαστική επαφή με το σύνολο της υφιστάμενης ηγεσίας της ΕΔΕΚ, η νέα πρόεδρος του κόμματος Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, καλείται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα σύνθετη μεταβατική περίοδο. Μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε είναι προγραμματισμένο το εκλογικό συνέδριο της ΕΔΕΚ, θα πρέπει να έχει δώσει σαφές δείγμα γραφής, για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να λειτουργήσει το κόμμα, τις πολιτικές της προτεραιότητες και τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE