ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Ιδού τα μέτρα για το Πάσχα: Αυτές τις μέρες αλλάζει το «κέρφιου» - Πόσοι θα κάτσουμε στο Πασχαλινό τραπέζι

Ιδού τα μέτρα για το Πάσχα: Αυτές τις μέρες αλλάζει το «κέρφιου» - Πόσοι θα κάτσουμε στο Πασχαλινό τραπέζι

Στην τελική ευθεία βρίσκονται τα μέλη της επιδημιολογικής ομάδας αλλά και το Υπουργείο Υγείας για να «κλειδώσουν» τα μέτρα που θα ισχύουν για το τριήμερο του Πάσχα.

Παρόλο που η επιδημιολογική εικόνα είναι ρευστή, με τα κρούσματα να ανεβαίνουν συνεχώς και τις νοσηλείες να αυξάνονται, ωστόσο φαίνεται πως φέτος το Πάσχα δεν θα μοιάζει με το περσινό, ούτε όμως και σαν αυτό που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThemaOnline, στο τραπέζι των εισηγήσεων, υπάρχει η κατάργηση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας το Μεγάλο Σάββατο (μόνο για την συγκεκριμένη μέρα) για να μπορούν οι πιστοί να παρευρεθούν στην ακολουθία της Αναστάσεως. Σε ό,τι αφορά το πρωτόκολλο των εκκλησιών ενδέχεται να υπάρξουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με τα τετραγωνικά μέτρα του κάθε ναού.

Αλλαγές και «δώρα» χαλαρώσεων θα υπάρξουν και την Κυριακή του Πάσχα, όπως όλα δείχνουν. Συγκεκριμένα, αναμένεται αλλαγή στον μέγιστο αριθμό των ατόμων για επισκέψεις σε σπίτια, πιθανόν 10-12 άτομα. Την ίδια μέρα πιθανόν να υπάρξει και μια μικρή διαφοροποίηση στο «κέρφιου», όπως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, δηλαδή η απαγόρευση να ξεκινήσει στις 01:00 τα ξημερώματα.

Τα πιο πάνω μέτρα, αναμένεται να ανακοινωθούν μέσα στην Μεγάλη εβδομάδα, λίγες μέρες πριν λήξει το διάταγμα που βρίσκεται τώρα σε ισχύ.

Παρόλο που οι ειδικοί εξετάζουν τα όσα έχουμε αναφέρει, υπάρχει πάντα μια δεύτερη σκέψη, η οποία θα αξιολογηθεί με τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά και των νοσηλευόμενων που θα έχουμε τις μέρες που θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι τρεις ασθενείς με COVID-19 απεβίωσαν την Τετάρτη (14/04), ενώ διαγνώστηκαν 602 περιστατικά της νόσου (ποσοστό θετικότητας: 1,20%).

Σύμφωνα με την χθεσινή ανακοίνωση (14/04), του Υπουργείου Υγείας η κατάσταση στα νοσηλευτήρια είναι η ακόλουθη: Στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου νοσηλεύονται 74 ασθενείς, οι 68 στον θάλαμο COVID και οι 8 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας 71 ασθενείς, οι 30 στον θάλαμο COVID, οι 5 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και οι 36 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (οι 5 εκτός αναπνευστήρα), στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού 48 ασθενείς, οι 39 στον θάλαμο COVID, οι 8 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και 1 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας 14 ασθενείς, οι 11 στον θάλαμο COVID και οι 3 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου 20 ασθενείς, οι 16 στον θάλαμο COVID και οι 4 στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας και στο Μακάρειο Νοσοκομείο 5 ασθενείς στον θάλαμο COVID.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top