ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α. Νεοφύτου: «Να αφήσουμε τα παίγνια στη μπάντα γιατί το χρειάζεται η οικονομία»

Α. Νεοφύτου: «Να αφήσουμε τα παίγνια στη μπάντα γιατί το χρειάζεται η οικονομία»

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων απάντησε στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αβέρωφ Νεοφύτου. Σε ερώτηση αν τίθεται θέμα αναβολής των εκλογών ο κ. Νεοφύτου απάντησε ότι:

«Αγαπητέ μου εάν υπήρχε οποιοδήποτε θέμα να συζητηθεί για τις εκλογές ήταν να γίνουν όσο το συντομότερο δυνατόν να γλιτώσει ο κόσμος και η κοινωνία απ’ αυτό το τοξικό κλίμα. Γιατί κάθε μέρα που παραμένει είτε με ανοιχτή τη Βουλή είτε παράταση της προεκλογικής περιόδου τόσο περισσότερη ζημιά γίνεται στον τόπο. Αυτή είναι η ξεκάθαρη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού γι’ αυτό κι είμαστε και το κόμμα που υποβάλαμε και στηρίξαμε προτάσεις ακόμα και για πρόωρες εκλογές πριν μερικούς μήνες. Όμως από την άλλη δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε επίσημη θέση απ’ οποιοδήποτε κόμμα, να είμαι δίκαιος, ούτε και τέθηκε επίσημα θέση από τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως επεξηγήθηκε σήμερα έκανε ο ίδιος κάποιες σκέψεις. Το θέμα δεν υπάρχει και δεν μπορεί να υπάρξει».

Αν αυτό που περιέγραψε ο κ. Νεοφύτου δεν είναι απαξίωση προς τη Βουλή προς ένα θεσμό όταν λέει ότι όταν μένει ανοικτή η Βουλή προκαλείται τοξικότητα, ο κ. Νεοφύτου τόνισε ότι: «Αγαπητέ μου όταν λες μια πραγματικότητα δεν σημαίνει ότι υποτιμάς οτιδήποτε. Είναι και θα το επαναλάβω μια πραγματικότητα. Κάθε μέρα που περνά αυξάνεται η τοξικότητα, όλοι σ’ ένα κυνήγι ψήφων στο τέλος ζημιώνει η κοινωνία, η οικονομία και η σταθερότητα της χώρας. Οι εκλογές πρέπει να γίνονται, να τελειώνουν το συντομότερο δυνατόν και να υπάρχει μια ανανέωση της λαϊκής κυριαρχίας».

Σε ερώτηση για τις κρατικές εγγυήσεις κι αν υπάρχει πλέον κατάληξη ο κ. Νεοφύτου δήλωσε ότι: «Οριστικά και αμετάκλητα το θέμα θα είναι στην τελευταία Ολομέλεια, εύχομαι να υπάρχει ένα τέλος στα οποιαδήποτε κομματικά παιχνίδια και να δώσουμε αυτό το σημαντικό όπλο στις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις αλλά και έμμεση ενίσχυση των εργαζομένων στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι υπάρχει μια ανησυχία και μια δυσπιστία σε σχέση με τη ρύθμιση που συζητήθηκε την Δευτέρα για τις κινητές μονάδες – κινητές κάλπες κι αν συζητήθηκε ευρύτερα το θέμα δυσκολιών που φέρνει η πανδημία στις εκλογές και αν υπήρξε κατάληξη, ο κ. Νεοφύτου απάντησε: «Μα δεν ήταν θέμα της σύσκεψης Αρχηγών, αυτά συζητήθηκαν στην αρμόδια επιτροπή αλλά και στο ενδεχόμενο υπόθεση της υπόθεσης ποιος εγγυάται ποια θα είναι η κατάσταση σε μερικούς μήνες. Άστε που λέγονται και πράγματα σε αυτό τον τόπο ρηχά. Μα και να υπήρχε η πολιτική βούληση από όλα τα κόμματα για αναβολή των εκλογών, αυτές έπρεπε να γίνουν ή 15 ή 22 του Αυγούστου. Αυτό προβλέπει το Σύνταγμα. Δεν υπήρχε περιθώριο για τον Σεπτέμβρη, απλώς κάνουμε παναϊρκα χωρίς αντικείμενο. Δεν υπήρχε θέμα και έχει από το πρωί που ασχολούμαστε με ένα ανύπαρκτο θέμα».

Ερωτηθείς για τις τροπολογίες του ΔΗΚΟ για τις κρατικές εγγυήσεις, ο κ. Νεοφύτου τόνισε τα εξής: «Άκουσε αγαπητέ μου, αυτός ο τόπος δεν κινείται στις ράγες όπου αποφασίσει το ΔΗΚΟ και ο Νικόλας Παπαδόπουλος. Δικαίωμα τους να έχουν οποιεσδήποτε απόψεις. Υπάρχει ένα κυρίαρχο Σώμα. Δεν μπορούμε τη μια μέρα θα το στείλουμε στην άλλη Βουλή, την άλλη θα αναλάβουν πρωτοβουλία ότι είναι κατεπείγον. Αυτοί που αποφάσισαν να το στείλουν στην άλλη Βουλή, την άλλη μέρα βγήκαν με πρωτοβουλία να το κηρύξουν κατεπείγον. Ας μην προκαλούν και τη νοημοσύνη μας και είπα και επαναλαμβάνω: Εύχομαι να αφήσουμε τα παίγνια στη μπάντα γιατί το χρειάζεται η οικονομία, η κοινωνία και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Την Παρασκευή η διαδικασία αίτησης των μοναχών για ακύρωση δέσμευσης περιουσιακών στοιχείων

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό

Στον αέρα η ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας Λάρνακας - «Το έργο θα γίνει» διαμηνύει ο Βαφεάδης



Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Υπ. Γεωργίας: «Από φωτοβολίδα προκλήθηκε η πυρκαγιά στη Λεμεσό» - Εξετάζεται να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλίων

Διοικητική έρευνα και εξέταση δυνατότητας να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Μεταλλείων και Λατομείων, ζήτησε η Υπουργός Γεωργίας, Μαρία Παναγιώτου, αποδίδοντας την φωτιά, που ξέσπασε το πρωί στο Κρατικό Δάσος Λεμεσού, σε φωτοβολίδα, κατά τη διαδικασία καταστροφής φωτοβολίδων και καπνογόνων. Κάλεσε όλους να είναι προσεκτικοί καθώς «διανύουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο καλοκαίρι» και τα επιπρόσθετα πτητικά μέσα δεν αναμένονται πριν τον Ιούνιο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top