Η Βουλή απέρριψε το δημοψήφισμα για την μεταρρύθμιση της ΤΑ μαζί με τις βουλευτικές εκλογές

Η Βουλή απέρριψε το δημοψήφισμα για την μεταρρύθμιση της ΤΑ μαζί με τις βουλευτικές εκλογές

Η Ολομέλεια της Βουλής με 29 ψήφους υπέρ και 16 εναντίον, καταψήφισε την πρόταση της Κυβέρνησης για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές.

 
«Η ολομέλεια του σώματος με την παρούσα Απόφασή της δηλώνει ότι τάσσεται κατά της προκήρυξης παγκύπριου δημοψηφίσματος αναφορικά με την προωθούμενη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 3(1) του περί Δημοψηφισμάτων Νόμου του 1989 και ως εκ τούτου απορρίπτει την υπ’ αριθμόν 358/2021 πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου, ημερομηνίας 23 Μαρτίου 2021», όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση που υιοθέτησε η Βουλή.
 
Υπέρ της απόφασης της Βουλής τάχθηκε η πλειοψηφία των Κοινοβουλευτικών κομμάτων, ενώ εναντίον τάχθηκε ο ΔΗΣΥ και η Συνεργασία Δημοκρατικών Δυνάμεων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ κοιτάζουν το 2028: Η εσωτερική μάχη, οι συμμαχίες και η μεγάλη πολιτική αναμέτρηση που ήδη ξεκίνησε

Οι προεδρικές εκλογές του 2028 μπορεί να βρίσκονται ακόμη σε απόσταση, όμως πολιτικά, η κούρσα έχει ήδη ξεκινήσει. Όχι με επίσημες εξαγγελίες υποψηφιοτήτων, αλλά με κινήσεις στρατηγικής, μετρήσεις, δημόσιες παρεμβάσεις, εσωκομματικές ζυμώσεις και κυρίως, με την προσπάθεια των δύο μεγάλων κομμάτων, να καθορίσουν από νωρίς τους όρους της επόμενης μεγάλης αναμέτρησης.