ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυσαρέσκειά για την ειδική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή εκφράζουν οι παραγωγοί της JIU JITSU

Δυσαρέσκειά για την ειδική έκθεση του Γενικού Ελεγκτή εκφράζουν οι παραγωγοί της JIU JITSU

Oι παραγωγοί της ταινίας JIU JITSU Δημήτρης Λογοθέτης και Κρις Οικονομίδης, σύμφωνα με δελτίο Τύπου, εκφράζουν έντονη δυσαρέσκειά για τα ευρήματα της έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με το Σχέδιο Προώθησης της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας στην Κύπρο, τα οποία, όπως αναφέρεται, "περιλαμβάνουν ανακριβή, ανυπόστατα και ψευδή στοιχεία".

 
Προτείνουν τον διορισμό ανεξάρτητου ελεγκτή, ο οποίος χρησιμοποιώντας την περίπτωση της ταινίας τους, θα κρίνει κατά πόσον το Σχέδιο είναι ωφέλιμο για την Κυπριακή Δημοκρατία ή όχι.
 
Η ταινίας JIU JITSU γυρίστηκε στην Κύπρο το 2019.
 
Στο δελτίο Τύπου μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι στην Έκθεση του ΓΕ, «θίγονται και λοιδορούνται άνθρωποι οι οποίοι επιχείρησαν να προσφέρουν στον τόπο τους, αλλά στο τέλος αντιμετωπίζονται ως προδότες, χωρίς να τους δίδεται καν η ευκαιρία να μιλήσουν».
 
Οι παραγωγοί διατυπώνουν τη θέση ότι «λόγω της έκθεσης του Ελεγκτή, πλέον διακυβεύεται η καταβαράθρωση και η ισοπέδωση της Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας στην Κύπρο, πριν ακόμη ξεκινήσει» και πως «με τα όσα ανυπόστατα και προσβλητικά αναφέρονται στην έκθεση, ο Γενικός Ελεγκτής θυσιάζει αυτήν τη βιομηχανία, ως παράπλευρη απώλεια για χάρη των πολιτικών παιχνιδιών».
 
Αναφέρουν ότι «το συνολικό όφελος για το κράτος από άμεσους και έμμεσους φόρους ανήλθε σε €8,6 εκ. Η επιστροφή μετρητών από το κράτος προς την παραγωγή της ταινίας ήταν €7,6 εκατ. Με άλλα λόγια, το κράτος είχε συνολικό οικονομικό όφελος €960 χιλ. ευρώ».
 
Προσθέτουν ότι  «για άτομα που έχουν τις απαιτούμενες γνώσεις, το Κυπριακό Σχέδιο για την Οπτικοακουστική Βιομηχανία είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και όχι απλώς δεν επιβαρύνει τα κρατικά ταμεία, αλλά τα ενισχύει».
 
Περαιτέρω εκφράζουν την άποψη ότι ο Γενικός Ελεγκτής δεν αναφέρει ότι η ταινία JIU JITSU έφθασε μέχρι την 4η θέση σε τηλεθέαση στο Netflix ΗΠΑ με ακροατήριο 200 εκατ. συνδρομητών και έχει ξεπεράσει την ταινία BFG του γνωστού σκηνοθέτη Στίβεν Σπίλμπεργκ, η οποία βρίσκεται στην 8η θέση στη δημοφιλή πλατφόρμα.
 
Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται επίσης ότι ο Δημήτρης Λογοθέτης είχε υπ’ όψη του να υλοποιήσει και δεύτερη ταινία, υπό τον τίτλο ΜΑΝ ΟF WAR, ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ισχύει πλέον, καθώς καμία τράπεζα στην Κύπρο δεν αποδέχεται το απαιτούμενο πιστοποιητικό, ούτε εμπιστεύεται την Κυπριακή Δημοκρατία, καθώς μετά την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, το σχετικό Σχέδιο κρίνεται από όλους ως αναξιόπιστο.
 
Προστίθεται ότι οι παραγωγοί της ταινίας JIU JITSU, Δημήτρης Λογοθέτης και Κρις Οικονομίδης έχουν ετοιμάσει λεπτομερείς απαντήσεις για όλα τα σημεία της Έκθεσης, οι οποίες μπορούν να δοθούν προς κάθε ενδιαφερόμενο, αλλά πρωτίστως στον ίδιο τον Γενικό Ελεγκτή, όπως και στη Δικαιοσύνη.
 
 Κάνοντας λόγο για προσωπική επίθεση ο Κρις Οικονομίδης αναφέρει ότι «σε πολλά  σημεία της Έκθεσης του, ο Γενικός Ελεγκτής αναφέρεται στον Παραγωγό Α’», δηλαδή στον ίδιο «με προσβλητικό και σκωπτικό τρόπο και διερωτάται για παράδειγμα, αν είμαι Κύπριος ή αν είμαι μόνιμος κάτοικος Κύπρου και άλλα περίεργα»,.
 
Προσθέτει ότι ο Γενικός Ελεγκτής προέβη σε μία σειρά από "ανακριβείς διαπιστώσεις" αναφορικά με την εμπειρία του σε τυπικό επίπεδο, για να καταλήξει ότι η αμοιβή του είναι τόσο χαμηλή που δεν μπορεί να ανήκει στην ομάδα των παραγωγών της πάνω γραμμής.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίεςΣτηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top