Εμβόλιο Johnson & Johnson: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Εμβόλιο Johnson & Johnson: Την Τρίτη οι ανακοινώσεις από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων

Μετά τον αναβρασμό που προκάλεσαν τα περιστατικά θρομβώσεων στις ΗΠΑ και οδήγησαν στην αναστολή της χρήσης του μονοδοσικού εμβολίου της Johnson & Johnson από την κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων έκανε γνωστό ότι θα προβεί σε ανακοινώσεις την ερχόμενη Τρίτη.

Πολυφωνία επικρατεί στην Ευρώπη σε σχέση με τη χορήγηση του σκευάσματος, με χώρες όπως η Γαλλία να θέτουν ηλικιακό όριο και να κρίνουν πως η χορήγηση θα πρέπει να γίνεται στους άνω των 55 ετών.

Το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson έχει πάρει άδεια χρήσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση (με την ονομασία Janssen), αλλά δεν έχει ξεκινήσει ακόμη η χορήγησή του.

Η εταιρεία από την πλευρά της αποφάσισε να καθυστερήσει τη διανομή του στην Ευρώπη.

Το εμβόλιο αυτό ήταν το τέταρτο που έλαβε άδεια χρήσης στην Ευρώπη, τον περασμένο μήνα, μετά από εκείνα των Pfizer/BioNTech, Moderna και AstraZeneca/Οξφόρδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE