ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτό θα κρίνει αν θα έχουμε ξανά lockdown - Οι προθέσεις των επιδημιολόγων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Αυτό θα κρίνει αν θα έχουμε ξανά lockdown - Οι προθέσεις των επιδημιολόγων

Συνεχίζονται οι συζητήσεις επί συζητήσεων που αφορούν τις επικείμενες αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για τη νέα δέσμη μέτρων που αφορούν την καταπολέμηση της πανδημίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ThemaOnline επικρατεί μία στασιμότητα στη λήψη αποφάσεων και την αποστολή συστάσεων από πλευράς επιστημονικής και συμβουλευτικής ομάδας, αφού η χθεσινή (Κυριακή 18/4) ανακοίνωση του Κυβερνητικού Εκπροσώπου (καθώς και οι σημερινές δηλώσεις του υπουργού Υγείας) φαίνεται να έχουν 'προκαταλάβει' για το τι μέλλει γενέσθαι.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το δυσβάσταχτο βάρος μιας νέας οικονομικής 'τρύπας' δεν επιτρέπει στο παρόν στάδιο αυστηροποιήσεις αφού οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν αναμένεται να έχουν σοβαρό αντίκτυπο σε αυτό τον τομέα.

Γι'αυτό και η αρχική πρόθεση -κυρίως από πλευράς Κυβέρνησης- είναι όπως παραταθούν τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα μέχρι και τις 15 Μαίου.

Θεωρώντας πως το πλάνο εμβολιασμού θα συνεχίσει απρόσκοπτα για έναν ακόμη περίπου μήνα και με τον καιρό να θεωρείται 'σύμμαχος' θα οδηγήσουν στην αποφόρτιση των νοσηλευτηρίων και την σταδιακή μείωση των ημερήσιων περιστατικών.

Παρ'όλα αυτά ο αριθμός των νοσηλευόμενων και ιδιαίτερα όσων βρίσκονται σε ΜΕΘ και ΜΑΦ είναι ο 'σκληρός δείκτης' που θα επιφέρει τα επόμενα μέτρα. Η χωρητικότητα αυτή τη στιγμή μετράται στους 65 ασθενείς με όσους νοσηλεύονται να πλησιάζουν το 50%.

Παρ'όλα αυτά η έξαρση των τελευταίων ημερών δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό αφού πέραν των ασύμμετρων πιέσεων που δέχονται τα νοσηλευτήρια, αναμένεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί το επόμενο διάστημα αφού όπως υπολογίζεται με τη φόρμουλα των επιδημιολόγων ποσοστό των φορέων του ιού θα χρειαστεί να νοσηλευτεί.

Όπως χαρακτηριστικά μας ανέφερε αρμόδια πηγή, στο απευκταίο αυτό σενάριο 'οι αποφάσεις θα λαμβάνονται πλέον στους διαδρόμους των νοσοκομείων'. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top