Σκοπός του Τατάρ η συντήρηση του στάτους κβο, λέει ο Ναμί

Σκοπός του Τατάρ η συντήρηση του στάτους κβο, λέει ο Ναμί

Ο βασικός σκοπός του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ερσίν Τατάρ και της ομάδας του δεν είναι η λύση δύο κρατών στην Κύπρο ή η ομοσπονδία, αλλά η διατήρηση του σημερινού στάτους κβο, δήλωσε ο τέως Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής και «βουλευτής» του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος (CTP), Οζντίλ Ναμί σε συνέντευξη στην Γενί Ντουζέν που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ,  ο κ. Ναμί είπε ότι «βρίσκονται εκεί εκπροσωπώντας μια τάξη η οποία αποκόμισε όφελος από αυτή την κατάσταση της ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος. Αναφερόμενος στον Τατάρ και την ομάδα του ο Οζντίλ Ναμί πρόσθεσε ότι «αυτή η τάξη δεν είναι δική μας, δεν είναι το φωτεινό πρόσωπο των Τουρκοκυπρίων. Αυτό το σκοτεινό πρόσωπο είναι ένα πρόσωπο που θέλει να μας σύρει σε ένα μέρος που δεν μας αξίζει».
 
Οι διανοούμενοι της κοινωνίας πρέπει να διεξάγουν έναν «πολύ σοβαρό αγώνα» κατά αυτού του σκοτεινού προσώπου, δήλωσε ο Τ/κ πρώην διαπραγματευτής λέγοντας ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά μεταβαίνει στη Γενεύη με την έγνοια να απαντήσει στις ανάγκες του «εθνικιστικού και συντηρητικού ρεύματος» στην Τουρκία σε σχέση με την εσωτερική πολιτική εκεί.  
 
Πρέπει να αγωνιστούν κατά αυτού του «σκοτεινού προσώπου» που αντιτίθεται στον τρόπο ζωής των Τουρκοκυπρίων, στην δημοκρατική τους αντίληψη και στην πίστη τους στο «κράτος δικαίου», σημείωσε ο κ. Ναμί.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE