Το Υπουργικό ενέκρινε τροποποίηση του εκλογικού νόμου για ονόματα κομμάτων και συνδυασμών

Το Υπουργικό ενέκρινε τροποποίηση του εκλογικού νόμου για ονόματα κομμάτων και συνδυασμών

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση του εκλογικού νόμου, και θα μπορούν τα κόμματα να κατέλθουν στις βουλευτικές εκλογές, χρησιμοποιώντας τα ίδια ονόματα ή συνδυασμούς ονομάτων, με τα οποία είχαν κατέλθει και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.


Σε δηλώσεις του, στο Προεδρικό, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι σε έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να προωθηθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τροποποίηση του περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου, εξηγώντας ότι «αυτό κρίθηκε αναγκαίο μετά τη γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα καθόσον αφορά τα ονόματα των πολιτικών κομμάτων ή των συνδυασμών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις εκλογές του Μαΐου».

Με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε, «ουσιαστικά τροποποιείται ο σχετικός νόμος και θα μπορούν τα πολιτικά κόμματα να χρησιμοποιήσουν τα ίδια ονόματα ή συνδυασμούς ονομάτων που είχαν χρησιμοποιήσει στις αμέσως προηγούμενες βουλευτικές εκλογές».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

ΠτΔ: Ο Γκουτέρες διαβεβαίωσε ότι θα εργάζεται για πρόοδο στο Κυπριακό μέχρι την τελευταία μέρα της θητείας του

Ο ΓΓ του ΟΗΕ ανέφερε ότι μέχρι και την τελευταία μέρα της θητείας του θα συνεχίζει να εργάζεται για επανέναρξη των συνομιλιών, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης. Μιλώντας την Παρασκευή σε εκδήλωση της κυπριακής ομογένειας, στη Νέα Υόρκη, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αναφέρθηκε στη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, όπου, όπως είπε, παρουσίασε νέες ιδέες που αφορούν την ουσία, τη μεθοδολογία, τα ΜΟΕ που θα μπορούσαν να ανοίξουν τον δρόμο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, όμως σημείωσε ότι «η τουρκική πλευρά απάντησε αρνητικά».

BEST OF TOTHEMAONLINE