Το Υπουργικό ενέκρινε τροποποίηση του εκλογικού νόμου για ονόματα κομμάτων και συνδυασμών

Το Υπουργικό ενέκρινε τροποποίηση του εκλογικού νόμου για ονόματα κομμάτων και συνδυασμών

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την τροποποίηση του εκλογικού νόμου, και θα μπορούν τα κόμματα να κατέλθουν στις βουλευτικές εκλογές, χρησιμοποιώντας τα ίδια ονόματα ή συνδυασμούς ονομάτων, με τα οποία είχαν κατέλθει και στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές, ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κυριάκος Κούσιος.


Σε δηλώσεις του, στο Προεδρικό, ο κ. Κούσιος ανέφερε ότι σε έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου αποφασίστηκε να προωθηθεί στη Βουλή νομοσχέδιο για τροποποίηση του περί Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου, εξηγώντας ότι «αυτό κρίθηκε αναγκαίο μετά τη γνωμάτευση από το Γενικό Εισαγγελέα καθόσον αφορά τα ονόματα των πολιτικών κομμάτων ή των συνδυασμών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στις εκλογές του Μαΐου».

Με την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είπε, «ουσιαστικά τροποποιείται ο σχετικός νόμος και θα μπορούν τα πολιτικά κόμματα να χρησιμοποιήσουν τα ίδια ονόματα ή συνδυασμούς ονομάτων που είχαν χρησιμοποιήσει στις αμέσως προηγούμενες βουλευτικές εκλογές».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Μετά τις χωριστές συναντήσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Μαρία Ανχελα Ολγκίν με τους δύο ηγέτες τη Δευτέρα, η προσοχή στρέφεται τώρα στην επίσκεψη του ΓΓ και στην ευκαιρία που προσφέρει για την υποστήριξη περαιτέρω προόδου στις συνομιλίες, αναφέρουν τα ΗΕ στην Κύπρο σε ανάρτηση στο Χ το απόγευμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE