Ελλάδα - Πάσχα: Ανάσταση 21:00 με 22:00, λειτουργίες στις 18:00 τη Μεγάλη Εβδομάδα, λέει η Ιερά Σύνοδος

Ελλάδα - Πάσχα: Ανάσταση 21:00 με 22:00, λειτουργίες στις 18:00 τη Μεγάλη Εβδομάδα, λέει η Ιερά Σύνοδος

Σε συμφωνία κατέληξε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος σχετικά με τις διαδικασίες και τα ωράρια για τις λειτουργίες τη Μεγάλη Εβδομάδα, χωρίς ωστόσο να λείψουν οι διαφωνίες από μητροπολίτες.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΔΙΣ, η λειτουργία της Ανάστασης μεταφέρεται νωρίτερα και θα γίνει ανάμεσα στις 21.00 με 22.00 και μόνο σε προαύλιους χώρους, ενώ οι λειτουργίες τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας θα πραγματοποιούνται στις 18.00.

Επίσης, στους ιερείς θα χορηγούνται διπλά self-test, με στόχο την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προστασία της δημόσιας υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, Δευτέρα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο και συζήτησαν τον τρόπο λειτουργίας των ιερών ναών τις ημέρες του Πάσχα.

Στο τραπέζι του διαλόγου είχε τεθεί το σενάριο η λειτουργία της Ανάστασης να πραγματοποιηθεί νωρίτερα και σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να αποφευχθεί η συρροή του κόσμου στους ναούς τις νυχτερινές ώρες, ενώ η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω και όχι εντός των ναών.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Για τέσσερα θετικά σημεία στην πρώτη συνάντηση μίλησε με Έρχιουρμαν

ΠτΔ: Για τέσσερα θετικά σημεία στην πρώτη συνάντηση μίλησε με Έρχιουρμαν

Για τέσσερα θετικά σημεία που προέκυψαν από την πρώτη συνάντησή του με τον νέου ηγέτη των Τουρκοκυπρίων,  Τουφάν Έρχιουρμαν, μίλησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ, Χασίμ Ντιάν.

BEST OF TOTHEMAONLINE