Οι Ιταλοί εγκρίνουν τη στάση Ντράγκι προς τον Ερντογάν, αλλά πολλοί θα ήθελαν να ήταν ακόμη αυστηρότερη

Οι Ιταλοί εγκρίνουν τη στάση Ντράγκι προς τον Ερντογάν, αλλά πολλοί θα ήθελαν να ήταν ακόμη αυστηρότερη

Σύμφωνα με δημοσκοπική έρευνα της εταιρίας Swg, to 38% των Ιταλών εγκρίνει τη στάση του Μάριο Ντράγκι προς τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τις δηλώσεις με τις οποίες τον χαρακτήρισε "δικτάτορα".

Παράλληλα, το 23% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι "θα μπορούσε να είναι ακόμη σαφέστερος, και το 18% απαντά ότι "είναι λάθος, διότι με τον τρόπο αυτό τίθενται σε κίνδυνο οι σχέσεις με την Τουρκία". Το 21% δεν είναι σε θέση να εκφέρει γνώμη.
 
Σε ότι αφορά την κατάσταση στην Λιβύη, το 69% του στατιστικού δείγματος είναι της άποψης ότι πρέπει να ασκηθούν εντονότερες πιέσεις επί της Κυβέρνησης της Τρίπολης, για να βελτιωθεί η κατάσταση των ξένων προσφύγων και μεταναστών στην βορειοαφρικανική αυτή χώρα, ενώ 21% δεν έχει μια σαφή γνώμη και το 10% είναι αντίθετο.
 
Στην ερώτηση, τέλος, αν η Ιταλία πρέπει να αναλάβει πιο δυναμικό ρόλο στην βόρειο Αφρική, από οικονομικής και πολιτικής απόψεως, το 57% απαντά καταφατικά, το ενώ το 28% δεν έχει διαμορφώσει άποψη επί του θέματος και το 15% είναι αντίθετο.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE