Κορωνοϊός - Ιταλία: Η κυβέρνηση ενέκρινε τη χαλάρωση των μέτρων

Κορωνοϊός - Ιταλία: Η κυβέρνηση ενέκρινε τη χαλάρωση των μέτρων

Η κυβέρνηση Ντράγκι ενέκρινε, πριν από λίγο, την χαλάρωση των μέτρων προστασίας από τον κορονοϊό. Επιβεβαιώνεται ότι στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί |κίτρινη ζώνη», από τις 26 του μηνός ξανανοίγει η εστίαση, με δυνατότητα να τρώνε κανονικά, οι πελάτες, στα τραπέζια των εστιατορίων. Προς το παρόν, όμως, το μέτρο αυτό αφορά μόνον τους ανοικτούς χώρους.

Στα σχολεία, επιστρέφουν στις αίθουσες όλοι οι μαθητές του γυμνασίου, ενώ στα λύκεια, αρχικά θα γυρίσει στις τάξεις του το 60% των μαθητών, με στόχο να μπορέσουν να προστεθούν, βαθμιαία, και όλοι οι υπόλοιποι.

Στις 15 Ιουνίου θα ξαναλειτουργήσουν τα εκθεσιακά κέντρα ενώ από την επόμενη εβδομάδα θα επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων και στις «κόκκινες ζώνες», αλλά μόνο με ραντεβού.

Ένταση, σύμφωνα την ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai, επικράτησε σε ότι αφορά την απόφαση για την νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας. Ο Μάριο Ντράγκι αποφάσισε ότι θα πρέπει να συνεχίσει να ισχύει από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί. Η Λέγκα προσπάθησε- χωρίς να το πετύχει- να εξασφαλίσει μια ώρα επιπλέον ελεύθερης κυκλοφορίας, με έναρξη της απαγόρευσης στις 11 το βράδυ.

Τελικά, το κόμμα του Ματέο Σαλβίνι έκανε γνωστό ότι η χαλάρωση αυτή των μέτρων προστασίας από τον covid 19 δεν τους ικανοποιεί και ότι, κατά συνέπεια, επέλεξαν να ακολουθήσουν την οδό της αποχής.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Νέα Υόρκη: Η ώρα των απαντήσεων για το Κυπριακό - Χριστοδουλίδης, Γκουτέρες και Ολγκίν στο επίκεντρο των κρίσιμων επαφών

Στη Νέα Υόρκη μεταφέρεται τις επόμενες ημέρες ένα σημαντικό μέρος της διπλωματικής προσπάθειας για το Κυπριακό, με τις επαφές γύρω από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών να δημιουργούν ένα νέο σκηνικό διαβουλεύσεων. Στο επίκεντρο, βρίσκονται οι συναντήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ και την προσωπική απεσταλμένη του για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν.

BEST OF TOTHEMAONLINE