ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Για φαγητό, καφέ και γυμναστήριο με αρνητικό τεστ - Τι άλλο προτάθηκε στη σύσκεψη

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Για φαγητό, καφέ και γυμναστήριο με αρνητικό τεστ - Τι άλλο προτάθηκε στη σύσκεψη

Συστάσεις επί συστάσεων και εισηγήσεις επί εισηγήσεων στη χθεσινοβραδινή σύσκεψη του ΠτΔ με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα. 

Παρουσία μάλιστα 5 υπουργών ο Νίκος Αναστασιάδης άκουσε πολύ προσεχτικά όλες τις απόψεις και εκτιμήσεις των μελών της επιστημονικής ομάδας δεχόμενος μάλιστα σωρεία εισηγήσεων, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε στο παρόν στάδιο εάν αυτές τελικά θα υιοθετηθούν. 

Του Ανδρέα Κόκκινου

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του ThemaOnline, στα πλαίσια της αυστηροποίησης των περιοριστικών μέτρων που αναμένεται να ανακοινωθούν για περιορισμό της διασποράς, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας τέθηκε η εισήγηση για ευρύτερη χρησιμοποίηση των rapid test ως 'πάσο'. 

Επί της ουσίας αυτό που αναφέρθηκε είναι όπως οι χώροι εστίασης (καφετέριες, ταβέρνες, σύλλογοι, σωματεία, εστιατόρια) αλλά και τα γυμναστήρια να δέχονται πελάτες μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ κορωνοιού (έγινε λόγος για τεστ 72 ωρών).

Με αυτό τον τρόπο θα υπάρχει ένας πιο ενδελεχής έλεγχος καθώς και ένα ακόμα τείχος προστασίας από τη διασπορά, ενώ για το 'τεχνικό' κομμάτι της υλοποίησης θεωρήθηκε πως δεν αναμένεται να δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα αφού στην πλειοψηφία τους οι περισσότεροι πολίτες υποχρεούνται από την εργασία τους να υποβάλλονται σε εργαστηριακό έλεγχο.

Το πάραπανω αποτέλεσε εισήγηση μέλους της Επιστημονικής Ομάδας ενώ στο άκουσμα του στην αίθουσα δε φάνηκε να εκφράζει οποιοσδήποτε από την υπόλοιπη ομάδα τη διαφωνία του με την σύσταση να μπαίνει μαζί με τις υπόλοιπες στις σημειώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη. 

Το μόνο που φαίνεται να προβληματίζει από την παρούσα εισήγηση είναι το κατά πόσον θα μπορεί να διεξαχθεί ο απαιτούμενος έλεγχος, αλλά και σε ποιο σημείο οι μαγαζάτορες θα εφαρμόσουν τις συστάσεις στο βωμό του βιοπορισμού και της οικονομίας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top