Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ: Ο μαχητής, ο αγωνιστής, ο δημοκράτης, ο πατριώτης- Έτσι αποχαιρετούν τον Γιατρό κόμματα της Κύπρου

ΒΑΣΟΣ ΛΥΣΣΑΡΙΔΗΣ: Ο μαχητής, ο αγωνιστής, ο δημοκράτης, ο πατριώτης- Έτσι αποχαιρετούν τον Γιατρό κόμματα της Κύπρου

Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη εκφράζουν από το απόγευμα της Δευτέρας 26/4 τα πολιτικά κόμματα του νησιού.

Ο χαμός του Βασου Λυσσαρίδη, του τελευταίου της γενιάς του ιστορικού ηγέτη, βύθισε στο πένθος όχι μόνο τους ΕΔΕΚιτες αλλά και μεγάλος του κυπριακού λαού, αφού ο Γιατρός, έχαιρε εκτίμησης από όλους. Διαβάστε πιο κάτω ανακοινώσεις κομμάτων για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη, λίγες μέρες πριν γιορτάσει 101 χρόνια ζωής.

Ανακοίνωση Κ. Σ. ΕΔΕΚ και της οικογένειας Δρα Βάσου Λυσσαρίδη για τον θάνατό του 

«Θ’ αγωνίζεσαι και μετά θάνατο 
ο λαός δεν σου δίνει άδεια απουσίας» 
Με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνεται ο θάνατος του ιδρυτή και Επίτιμου Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και πρώην Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπου Δρα Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος επήλθε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα στις 6.00 μ.μ. Λεπτομέρειες για την κηδεία θα ανακοινωθούν αργότερα.  
«Θ’ αγωνίζεσαι και μετά θάνατο 
ο λαός δεν σου δίνει άδεια απουσίας» 
Βάσος Λυσσαρίδης 
Εκ μέρους του Κ. Σ. ΕΔΕΚ και της οικογένειας.  

Συλλυπητήρια Δημοκρατικού Συναγερμού για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη
 
Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον θάνατο του ευπατρίδη Βάσου Λυσσαρίδη. Ο Βάσος Λυσσαρίδης, ο γιατρός για όλους τους Κύπριους, έδειξε από νωρίς το μαχητικό του πνεύμα παίρνοντας μέρος στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα του 1955-1959 ενώ κατόπιν εξελέγη βουλευτής και το 1969 ίδρυσε το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ε.Δ.Ε.Κ.
 
Διακρίθηκε για τη μαχητικότητά του σε όλες τις διακομματικές επιτροπές που είχαν σκοπό την προώθηση και ανάδειξη του κυπριακού προβλήματος.
 
Η λέξη αγωνιστής χαρακτήρισε όλη τη ζωή του και την πορεία του στα πολιτικά πεπραγμένα του τόπου, από όποιο πόστο κι αν υπηρέτησε τη χώρα, με την προσφορά του στην πατρίδα να αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη.
 
Ηγεσία και στελέχη του Δημοκρατικού Συναγερμού εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια προς στους οικείους του Βάσου Λυσσαρίδη καθώς και στο Σοσιαλιστικό Κόμμα ΕΔΕΚ.

ΔΗΚΟΜε βαθύτατη θλίψη και συγκίνηση αποχαιρετούμε τον Βάσο Λυσσαρίδη
 
Το πέρασμα του Βάσου Λυσσαρίδη στην αιωνιότητα σηματοδοτεί το τέλος μιας ολόκληρης εποχής και προκαλεί συγκίνηση σε όλες και όλους, ανεξαρτήτως πολιτικής ή κομματικής τοποθέτησης.
Αγωνιστής, δημοκράτης, μαχητικός, ευφυής, δημιουργικός και αγονάτιστος πατριώτης, ο Γιατρός ενέπνεε γενιές Ελληνοκυπρίων και δικαίως κατέχει μια εξέχουσα θέση στο Πάνθεον των προσωπικοτήτων της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου.
Συνεργάτης και συνοδοιπόρος, όποτε το επέβαλε το εθνικό συμφέρον, τόσο με τον αείμνηστο Σπύρο Κυπριανού όσο και με τον αείμνηστο Τάσσο Παπαδόπουλο, κέρδιζε πάντα το σεβασμό και την εκτίμηση πολιτικών φίλων και πολιτικών αντιπάλων.
Στην ΕΔΕΚ και σε όλη την Κύπρο εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας.

Κινημα Οικολόγων: Εκφράζουμε τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη λύπη μας για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη
 
Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, με μεγάλη μας λύπη ενημερωθήκαμε τον θάνατο του Δρ Βάσου Λυσσαρίδη.
 
Ο γιατρός, ο αγωνιστής, ο πατριώτης, ο ποιητής, ο καλλιτέχνης και ο επαναστάτης δεν είναι πλέον μαζί μας. Ένας άνθρωπος με δράση στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Ε.O.Κ.Α., στα δύσκολα χρόνια του ’63 - ‘64 αλλά και πρωτεργάτης της αντίστασης κατά της Χούντας και της Ε.Ο.Κ.Α Β΄. Ένας πατριώτης που άφησε το σημάδι του σε όλες τις σύγχρονες πτυχές της ιστορίας και της  ζωής του τόπου μας.
 
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος καθώς και στο πολιτικό του τέκνο, την ΕΔΕΚ.
 
Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάζει

Συλληπητήρια από την Συμμαχία Πολιτών

Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και τα μέλη της Συμμαχίας Πολιτών, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη, ιδρυτή και πρώτου Προέδρου της ΕΔΕΚ.
Ο Βάσος Λυσσαρίδης αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, ενώ από όποια θέση υπηρέτησε, απέδειξε ότι υπερασπίστηκε τα ιδεολογικά πιστεύω του.
Μεγάλο μέρος της πρόσφατης ιστορίας της Κύπρου είναι συνδεδεμένη με τον Γιατρό. Έφυγε ένας μεγάλος αγωνιστής της δημοκρατίας και της ελευθερίας, μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του τόπου μας.
Ως Συμμαχία Πολιτών εκφράζουμε ειλικρινή συλλυπητήρια στην ηγεσία, τα στελέχη και μέλη του Κ.Σ. ΕΔΕΚ και ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους οικείους του.

Κινημα Αλληλεγγύη: Συλλυπητήρια για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη
 
Ειλικρινή συλλυπητήρια για τον θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη εκφράζει η Αλληλεγγύη Κίνημα Ελλήνων, στην οικογένειά του και τον κόσμο της ΕΔΕΚ.
 
Αδιαμφησβήτητα ο Βάσος Λυσσαρίδης αποτέλεσε, στον έναν αιώνα ζωής του, εξέχουσα προσωπικότητα και έβαλε το δικό του στίγμα στην πολιτική ζωή του βασανισμένου τόπου μας.
 
Εκτός από πρωταγωνιστής ιστορικών γεγονότων και πολιτικός, υπήρξε σπουδαίος ποιητής και ζωγράφος, αφήνοντας τη δική του υπογραφή σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής και της ιστορίας της χώρας μας.

ΔΗ.ΠΑ: Συλλυπητήρια για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη

 
Ο Πρόεδρος, τα στελέχη και τα μέλη της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ- ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, εκφράζουν τα ειλικρινή τους συλλυπητήρια για το θάνατο του Βάσου Λυσσαρίδη, ιδρυτή και πρώτου Προέδρου της ΕΔΕΚ.
 
Ο Βάσος Λυσαρίδης ήταν ο τελευταίος της γενιάς του Ιστορικός ηγέτης της Κύπρου. Υπήρξε φλογερός πατριώτης, μαχητικός, ανυποχώρητος και σταθερός μέχρι τέλους στις αρχές και πεποιθήσεις του. Έζησε όσο λίγοι τις πιο κρίσιμες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας του τόπου μας.  
 
Πέρα από την έντονη πολιτική του δράση, ως ανήσυχο πνεύμα που ήταν, μας αφήνει πλούσιο πολιτιστικό και πνευματικό έργο (πίνακες και ποιήματα). Τέτοιες στιγμές, θυμόμαστε, ανάμεσα σε άλλα και τον στίχο του: « Ο νέος ταχυδρόμος με ρώτηξε που κατοικώ. Και του’ πα απλά πως τέλειωσε ο δρόμος»
 
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ εκφράζει ειλικρινή συλλυπητήρια στην ηγεσία, τα στελέχη και μέλη του Κ.Σ. ΕΔΕΚ.
 


 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top