Ερντογάν: Αβάσιμες οι δηλώσεις Μπάιντεν αλλά οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας δεν αλλάζουν

Ερντογάν: Αβάσιμες οι δηλώσεις Μπάιντεν αλλά οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας δεν αλλάζουν

Χωρίς ιστορική και νομική βάση οι δηλώσεις Μπάιντεν για το αρμενικό, ισχυρίστηκε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στις πρώτες του δηλώσεις μετά την δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, ωστόσο ανέφερε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ και Τουρκίας δεν αλλάζουν.

Σε τηλεοπτικό του μήνυμα έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Τούρκος Πρόεδρος χαρακτήρισε αβάσιμες, άδικες και εκτός πραγματικότητας τις δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για την αρμενική γενοκτονία λέγοντας ότι δεν έχουν ιστορική και νομική βάση και έχουν αναστατώσει το τουρκικό έθνος. Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, οι δηλώσεις έγιναν υπό την πίεση ριζοσπαστικών αρμενικών κύκλων εναντίον της Τουρκίας, ωστόσο είπε πως η κατάσταση αυτή δεν αλλάζει τη στάση των δύο χωρών. 

Σύμφωνα με τον Τούρκο Πρόεδρο, δεν υπήρξε καμιά τραγωδία στις 24 Απριλίου του 1915, ούτε κανένα μαζικό έγκλημα κατά των Αρμενίων, ενώ χαρακτήρισε ‘ιστορικό σκάνδαλο’ τη δήλωση Μπάιντεν. “Σεβόμαστε την ιστορία των Αρμενίων, έχουμε δει τον πόνο τους, ποτέ δεν θα συμβεί ξανά".

Η 24η Απριλίου 1915 είναι η μέρα που Οθωμανική Αυτοκρατορία σταμάτησε όλες τις συμμορίες που λειτουργούσαν εναντίον της και συνέλαβε 235 στελέχη τους. Δεν ξέρω τί λέει ο Μπάιντεν. Ελπίζω οι ΗΠΑ να διορθώσουν το λάθος τους”, είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ωστόσο ότι η συνεργασία με τις ΗΠΑ είναι σημαντική για όλους, προσθέτοντας ότι θα τα συζητήσουν όλα αυτά στη συνάντησή τους τον Ιούνιο. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Πρόεδρος Δημοκρατίας: Χαίρομαι γιατί στο κοινό ανακοινωθέν γίνεται αναφορά για πρώτη φορά από το 2020, στα ψηφίσματα του ΣΑ των ΗΕ

Ικανοποίηση για το γεγονός ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση κατά τη συνάντηση του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, στην παρουσία της προσωπικής απεσταλμένης του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό, αλλά και για τη συμπερίληψη ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ για το Κυπριακό στο κοινό ανακοινωθέν που εξεδόθη μετά τη συνάντηση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE