ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το επετειακό βίντεο της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών

Το επετειακό βίντεο της Παγκύπριας Κίνησης Πολιτών

Η Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών δημιουργήθηκε αυθόρμητα από κομματικά ανεξάρτητους και ελεύθερα σκεπτόμενους Έλληνες Κύπριους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας, αμέσως μετά από τη δημοσιοποίηση του πρώτου «Σχεδίου Ανάν» στις 11/11/2002.

Πρώτιστος σκοπός της Κίνησης ήταν η ανεξάρτητη και τεκμηριωμένη ενημέρωση του απλού Κύπριου πολίτη για τις βασικές πτυχές του «Σχεδίου». Ακολούθως, στην τελική ευθεία του Δημοψηφίσματος τον Απρίλιο του 2004, η Κίνηση, με σύνθημα «100% Ευρωπαίοι Πολίτες», προχώρησε σε μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις και εργάστηκε με βασικό στόχο την όσο το δυνατόν ηχηρότερη απόρριψη του.

Έκρινε ότι με αυτό τον τρόπο θα δίνονταν συγκεκριμένα μηνύματα, κυρίως στο εξωτερικό, για το μέγεθος της διαφωνίας του Κυπριακού Ελληνισμού απέναντι σε οποιεσδήποτε παρόμοιες παγκοσμίως πρωτόγνωρες συνταγματικές μορφές διευθέτησης του Κυπριακού προβλήματος που θα είχαν αφετηρία τα τετελεσμένα της Τουρκικής εισβολής και κατοχής και ως κατάληξη την, είτε άμεση είτε έμμεση, επικυριαρχία της Τουρκίας επί ολόκληρης της Κύπρου.

Στο πλαίσιο της συνέχισης της παρέμβασης της στα Κυπριακά κοινωνικοπολιτικά δρώμενα και με φόντο την επικείμενη «άτυπη πενταμερή διάσκεψη» στη Γενεύη μεταξύ 27-29 Απριλίου, η Παγκύπρια Κίνηση Πολιτών, με απώτερο σκοπό την τόνωση του εθνικού φρονήματος του Κυπριακού Ελληνισμού και της υπενθύμισης της πολιτικής του ηγεσίας ως προς τις υποχρεώσεις της για προσήλωση της στις βασικές δημοκρατικές αρχές και Ευρωπαϊκές αξίες που πρέπει να διέπουν την επίλυση του εθνικού μας προβλήματος , έχει ετοιμάσει επετειακό video το οποίο παρακαλούμε θερμά όπως το προβάλετε από το σταθμό σας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top