ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΥΠΠΑΝ: Ας υποδεχθούμε τη Μ. Εβδομάδα με την προσδοκία ότι το Πάσχα θα σημάνει την έξοδό μας από τις δοκιμασίες

ΥΠΠΑΝ: Ας υποδεχθούμε τη Μ. Εβδομάδα με την προσδοκία ότι το Πάσχα θα σημάνει την έξοδό μας από τις δοκιμασίες

Ας υποδεχθούμε τη Μεγάλη Εβδομάδα «με την προσδοκία ότι το Πάσχα θα σημάνει σύντομα την έξοδό μας από τις δοκιμασίες και ας χαρούμε την Ανάσταση και το ανέσπερον φως της, ως προσδοκία προσωπικής και κοινωνικής ανάτασης και επιστροφής μας στη ζωή και τη δημιουργία», αναφέρει, σε μήνυμα του με την ευκαιρία της Εορτής του Πάσχα, απευθυνόμενος προς εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες, ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου.

 
«Το μήνυμα του Κυρίου, που με το θάνατό του νίκησε το θάνατο και χάρισε στον Άνθρωπο ζωή, έρχεται και φέτος με το Πάσχα και την Ανάσταση. Έχει μάλιστα φέτος και μια πρόσθετη σημασία, αφού μπορεί να μας φωτίσει στη μεγάλη συλλογική προσπάθεια που κάνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη θανατηφόρο απειλή της πανδημίας», προσθέτει.
 
Όπως αναφέρει ο κ. Προδρόμου, προχωράμε προς στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα «και ετοιμαζόμαστε να γιορτάσουμε την ανάσταση του Χριστού μέσα στις ιδιαίτερες συνθήκες και τους περιορισμούς που επιβάλλει η πανδημία».
 
«Μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία, που εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο έχει αλλοιώσει ολόκληρη τη ζωή και τις πιο απλές καθημερινές συνήθειες μας, σκορπίζοντας και πόνο σε τόσους ανθρώπους, χρειάζεται να επιστρατεύσουμε υπομονή, θάρρος και αποφασιστικότητα. Αναλογιζόμενος όμως το νόημα και το μήνυμα της ενανθρωπίσεως του Κυρίου και των θείων παθών, ο άνθρωπος αναστοχάζεται και βρίσκει πηγή φωτός και ελπίδας μέσα του και μέσα στην πίστη του», σημειώνει.
 
Ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι με την ευλαβική κατάνυξη που υποβάλλουν αυτές οι μέρες «και οι ακολουθίες της Εκκλησίας μας, έχουμε την ευκαιρία περισυλλογής και στοχασμού».
 
«Ως μέτοχοι της ελληνορθόδοξης παράδοσης μας, ξέρουμε ότι η πορεία δεν είναι πάντα εύκολη. Κίνδυνοι, απειλές και εχθροί προβάλλουν συχνά, αλλά απέναντί τους βρίσκουμε εμπιστοσύνη και αντλούμε δύναμη από τις αρετές και την ανθεκτικότητα του Γένους μας. Αναλογιζόμαστε αυτή την περίοδο πόσο αδύναμος μπορεί να είναι ο άνθρωπος» προσθέτει.
 
Ακόμα και στην εποχή της γνώσης και της τεχνολογίας, συνεχίζει ο κ. Προδρόμου, «απορρίπτουμε τον πειρασμό της αλαζονείας και της οίησης».
 
«Αυτή η πρόσφατη δοκιμασία που βιώνουμε, θυμίζοντάς μας ότι ο άνθρωπος παραμένει ευάλωτος και ίσως ανίσχυρος, μας έδωσε όμως και την ευκαιρία να θυμηθούμε τη δύναμη που μπορεί να μας δώσει η συλλογική αντίδραση μέσα από σύνεση, φρόνηση και προνοητικότητα», σημειώνει.
 
Ο κ. Προδρόμου αναφέρει ότι επαναβεβαιώνεται η σημασία αρετών που ίσως ξεχάστηκαν «και συνειδητοποιούμε την ανάγκη, μέσα από συνεργασία και με ομαδικό πνεύμα, να αποβάλουμε το φόβο και να προβάλουμε μέσα από εγκαρτέρηση πνεύμα αποφασιστικότητας».
 
«Ας ενδυναμωθούμε μέσα από την πίστη μας στα θεία που είναι και πίστη στον άνθρωπο συνυφασμένη με το μήνυμα της αγάπης και της ανάστασης», προσθέτει. 
 
Όπως αναφέρει ο Υπουργός Παιδείας, το Πάσχα δεν είναι απλώς η υπόμνηση κάποιων ιερών γεγονότων που συνέβησαν στο παρελθόν.
 
«Είναι μια διαρκής και δυναμική πραγμάτωση της σταυροαναστάσιμης πορείας στην προσωπική και τη συλλογική μας ζωή. Γι’ αυτό, ας μην αφήσουμε να κυριαρχήσει η κατήφεια μπροστά στις δυσκολίες, αλλά ας αντλήσουμε αποθέματα ψυχικής δύναμης για τη μάχη της ζωής απέναντι στη θανάσιμη απειλή. Τα δεδομένα θα αρχίσουν σύντομα να αλλάζουν, με τη θωράκισή μας με τους εμβολιασμούς. Ας μην μας καταβάλει η κόπωση τώρα που φθάνουμε στο τέλος και ας εντείνουμε την προσπάθειά μας, ώστε να βγούμε νικητές μέσα από αυτή τη δίνη. Εύχομαι σε όλες και όλους Χαρούμενη Ανάσταση και Καλό Πάσχα», καταλήγει.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top