Τη λύπη της Αθήνας για τη μη συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή, εξέφρασε η Α. Πελώνη

Τη λύπη της Αθήνας για τη μη συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή, εξέφρασε η Α. Πελώνη

Τη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι η συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό δεν έγινε δεκτή εξέφρασε η Αριστοτελία Πελώνη.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η Ελληνίδα Κυβερνητική Εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα βήματα «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι πιθανή λύση θα είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
 
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Αθήνα στηρίζει λύση του Κυπριακού που να είναι συμβατή με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Δηλαδή, Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με κατάργηση του συστήματος των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Τα είπαν με Μαλά οι κτηνοτρόφοι - Zητούν συνάντηση με ΠτΔ και προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Συνάντηση με τριμελή αντιπροσωπεία του νεοσύστατου συνδέσμου «Η Φωνή των κτηνοτρόφων» είχε το Σάββατο ο Επικεφαλής της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής για την Ανασυγκρότηση και Αναβάθμιση του Κτηνοτροφικου Τομέα και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Κύπρου, Σταύρος Μαλάς, με εκπρόσωπο των κτηνοτρόφων Χριστόδουλο Χριστοδούλου να επαναλαμβάνει στο ΚΥΠΕ το αίτημά τους για συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και να προειδοποιεί για το ενδεχόμενο νέων κινητοποιήσεων.