Τη λύπη της Αθήνας για τη μη συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή, εξέφρασε η Α. Πελώνη

Τη λύπη της Αθήνας για τη μη συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή, εξέφρασε η Α. Πελώνη

Τη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι η συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό δεν έγινε δεκτή εξέφρασε η Αριστοτελία Πελώνη.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η Ελληνίδα Κυβερνητική Εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα βήματα «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι πιθανή λύση θα είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
 
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Αθήνα στηρίζει λύση του Κυπριακού που να είναι συμβατή με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Δηλαδή, Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με κατάργηση του συστήματος των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

«Θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι»-Το Κυπριακό επιστρέφει στο επίκεντρο και η Ευρώπη μπαίνει πιο δυναμικά στο παιχνίδι

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι «θα είναι ένα μακρύ καλοκαίρι», μετά τη συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των ΗΕ Μαρία Άνχελα Ολγκίν, δεν αποτελεί απλώς μια αναφορά στο χρονοδιάγραμμα των επαφών που βρίσκονται σε εξέλιξη γύρω από το Κυπριακό. Αποτυπώνει την αίσθηση ότι η διαδικασία εισέρχεται σε μια περίοδο έντονης διπλωματικής κινητικότητας, κατά την οποία θα κριθεί αν υπάρχει πραγματικά έδαφος για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων ή αν θα προστεθεί ακόμη ένας κύκλος προσδοκιών στη μακρά ιστορία των αποτυχημένων προσπαθειών.

BEST OF TOTHEMAONLINE