Τη λύπη της Αθήνας για τη μη συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή, εξέφρασε η Α. Πελώνη

Τη λύπη της Αθήνας για τη μη συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή, εξέφρασε η Α. Πελώνη

Τη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι η συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό δεν έγινε δεκτή εξέφρασε η Αριστοτελία Πελώνη.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η Ελληνίδα Κυβερνητική Εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα βήματα «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι πιθανή λύση θα είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
 
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Αθήνα στηρίζει λύση του Κυπριακού που να είναι συμβατή με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Δηλαδή, Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με κατάργηση του συστήματος των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

ΠτΔ για αναβάθμιση από Scope: «Συνεχίζουμε με την ίδια υπευθυνότητα» - Εξαιρετικά ισχυρή δημοσιονομική επίδοση τα τελευταία έτη

Σε αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου προχώρησε ο γερμανικός οίκος αξιολόγησης Scope Ratings, ανεβάζοντας τη βαθμολογία σε A από A-, ενώ παράλληλα αναθεώρησε το outlook σε σταθερό (από θετικό).

BEST OF TOTHEMAONLINE