Τη λύπη της Αθήνας για τη μη συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή, εξέφρασε η Α. Πελώνη

Τη λύπη της Αθήνας για τη μη συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή, εξέφρασε η Α. Πελώνη

Τη λύπη της ελληνικής κυβέρνησης για το γεγονός ότι η συμμετοχή της ΕΕ στην Πενταμερή Διάσκεψη για το Κυπριακό δεν έγινε δεκτή εξέφρασε η Αριστοτελία Πελώνη.


Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, η Ελληνίδα Κυβερνητική Εκπρόσωπος τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι παρούσα στα επόμενα βήματα «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι πιθανή λύση θα είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο».
 
Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Αθήνα στηρίζει λύση του Κυπριακού που να είναι συμβατή με τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. «Δηλαδή, Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία με κατάργηση του συστήματος των εγγυήσεων και αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων», κατέληξε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Όλα τα βλέμματα στην επίσκεψη Γκουτέρες - Τα ΗΕ βλέπουν ευκαιρία για πρόοδο στο Κυπριακό

Μετά τις χωριστές συναντήσεις της προσωπικής απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα στην Κύπρο, Μαρία Ανχελα Ολγκίν με τους δύο ηγέτες τη Δευτέρα, η προσοχή στρέφεται τώρα στην επίσκεψη του ΓΓ και στην ευκαιρία που προσφέρει για την υποστήριξη περαιτέρω προόδου στις συνομιλίες, αναφέρουν τα ΗΕ στην Κύπρο σε ανάρτηση στο Χ το απόγευμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE