Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη

Εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με δήλωση εκπροσώπου του χαιρέτισε τις σημερινές προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ στη Γενεύη.


Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την έναρξη της άτυπης συνάντησης 5+1 για την Κύπρο, ο εκπρόσωπος είπε ότι «καλωσορίζουμε τις προσπάθειες του ΓΓ του ΟΗΕ στη Γενεύη σήμερα».

«Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να υποστηρίζουν μία κυπριακής ηγεσίας διευθέτησης για επανένωση της νήσου ως μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, που θα ωφελήσει όλους τους Κύπριους, όπως και την ευρύτερη περιοχή», πρόσθεσε.
 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Δεν υποβαθμίζω τις δηλώσεις Φιντάν

Σε μια περίοδο που αμφισβητείται ο Καταστατικός Χάρτης των ΗΕ και το διεθνές δίκαιο, ο ΓΓ των ΗΕ δεν θα αναλάμβανε οποιαδήποτε πρωτοβουλία που να ξεφεύγει του πλαισίου του Χάρτη, είπε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, προσθέτοντας πως τα ΗΕ κινούνται προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση την οποία έχει δώσει ο ίδιος ο ΓΓ των ΗΕ.