ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τ/κ ΜΜΕ: Tα έξι σημεία του Τατάρ μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Τ/κ ΜΜΕ: Tα έξι σημεία του Τατάρ μονοπωλούν το ενδιαφέρον

H Γενεύη και τα έξι σημεία του Τατάρ μονοπωλούν το ενδιαφέρον στα πρωτοσέλιδα του Τ/κ τύπου.

Τα σημερινά πρωτοσέλιδα των τουρκοκυπριακών εφημερίδων κάνουν εκτενή αναφορά στα έξι σημεία για να δοθεί κυριαρχική ισότητα στους Τουρκοκύπριους και μια λύση δυο κρατών στην Κύπρο τα οποία παρουσίασε χθες η τουρκική πλευρά στην άτυπη σύνοδο στην Γενεύη. Αναφορά γίνεται και στο νέο εργατικό ατύχημα με θύμα 63χρονο αλλά και στο τροχαίο ατύχημα με πέντε τραυματίες.

Η εφημερίδα «Αβρούπα» (Ευρώπη), με τίτλο «Η Τουρκία είπε στα ΗΕ να αναγνωρίσει την ΤΔΒΚ» αναφέρεται στην πρόταση της τουρκικής πλευράς με τα έξι σημεία με στόχο την αναγνώριση του ψευδοκράτους ως κράτος με κυριαρχική ισότητα. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι, ακόμα 54 νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν στα κατεχόμενα.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Πρόταση έξι σημείων από την τουρκική πλευρά» αναφέρεται στην χθεσινή ημέρα της άτυπης συνόδου για το Κυπριακό στην Γενεύη και γράφει ότι η τουρκική πλευρά παρουσίασε στα ΗΕ πρόταση με έξι σημεία μεταξύ των οποίων η κυριαρχική ισότητα στους Τουρκοκύπριους και μια λύση δυο κρατών στην Κύπρο. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι, η πρόταση των έξι σημείων απογοήτευσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Γράφει ακόμα ότι σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται νεαρός μοτοσικλετιστής, ο οποίος τραυματίστηκε σε τροχαίο στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Αίτημα για 2 ίσα κυρίαρχα κράτη» γράφει ότι κατά την 40λεπτη παρέμβαση του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ κατά την άτυπη σύνοδο χθες στην Γενεύη αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους όπως ισχυρίζεται δεν είναι εφικτή μια ομόσπονδη λύση στο Κυπριακό. Αλλού αναφορά γίνεται στο νέο τροχαίο ατύχημα στην κατεχόμενη Λευκωσία με πέντε τραυματίες ένας εκ των οποίων σε σοβαρή κατάσταση. Γράφει ακόμα ότι σε νέο εργατικό ατύχημα έχασε τη ζωή του ένας 63χρονος, ο οποίος έπεσε από ύψος 9 μέτρων ενώ ο εργοδότης του συνελήφθη με την κατηγορία της μη εφαρμογής των κανονισμών ασφάλειας σε εργοτάξιο.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Έξι σημεία: Αίτημα για αναγνώριση» γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ παρουσίασε χθες στην Γενεύη έγγραφο με έξι σημεία με στόχο την αναγνώριση του ψευδοκράτους. Αναφορά γίνεται και στο νέο εργατικό ατύχημα με θύμα 63χρονο. Αλλού προβάλλει δηλώσεις του «υπουργού οικονομικών» Ντουρσούν Ογούζ σχετικά με την εξασφάλιση ποσού για την καταβολή των μισθών.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top