Σύγκρουση γιγάντων: Ο Μπέζος στο στόχαστρο του Μπάιντεν για τους φόρους της Amazon

Σύγκρουση γιγάντων: Ο Μπέζος στο στόχαστρο του Μπάιντεν για τους φόρους της Amazon

Η καταγγελία ότι η Amazon δεν πληρώνει φόρους στις ΗΠΑ είναι ένα από τα ελάχιστα θέματα στα οποία ο νυν πρόεδρος της χώρας, Τζο Μπάιντεν, συμφωνεί απολύτως με τον απελθόντα, τον Ντόναλντ Τραμπ.

Παρά τη σκληρή αντιπαλότητα μεταξύ τους, Μπάιντεν και Τραμπ θα ένωναν πρόθυμα τις δυνάμεις τους προκειμένου να επιτεθούν στον Τζεφ Μπέζος, τον πλουσιότερο άνθρωπο στον πλανήτη, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της κολοσσιαίας Amazon. Κατά έναν τρόπο απολύτως ταιριαστό με τη γενικότερη φιλοσοφία διοίκησης, χάρη στην οποία η Amazon αναδείχθηκε μία από τις πλέον κερδοφόρες επιχειρήσεις του πλανήτη, ο Μπέζος και το επιτελείο του έχουν καταφέρει να απαλλάξουν την εταιρεία τους από την υποχρέωση καταβολής φόρου επιχειρήσεων στις ΗΠΑ. Το αξιοπερίεργο, όμως, είναι ότι η Amazon ουδόλως παρανομεί.

Απλώς παρακάμπτει τη φορολόγηση αξιοποιώντας αποτελεσματικά ορισμένες διατάξεις του αμερικανικού φορολογικού κώδικα, ιδιαίτερα ευνοϊκές για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Το γεγονός ότι η κερδοφορία της Amazon καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο, ενώ αποδίδει ελάχιστο ή και μηδενικό μερίδιο των κερδών της ως φόρους στο Αμερικανικό Δημόσιο και όλο αυτό γίνεται νόμιμα, κάνει έξω φρενών τους προέδρους των ΗΠΑ, ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας. Ο Μπέζος ενώνει Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικανούς.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Κυπριακό: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ουσιαστικές συνομιλίες- Δριμεία επίθεση Τατάρ κατά Προέδρου Χριστοδουλίδη-Ταράζει τα «ήρεμα νερά» του Αιγαίου, η Άγκυρα

Για διπρόσωπη πολιτική κατηγορεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κατοχικός ηγέτης. Σε ένα νέο παραλήρημα που φαίνεται ότι συνδέεται με το πρόσφατο καταδικαστικό ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, για την Τουρκία, ο Τατάρ επικαλείται μεταξύ άλλων, τις πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου Χριστοδουλίδη, ο οποίος είχε πει ότι έχουμε το κλειδί, έχουμε τη στρατηγική. Ο Τατάρ διερωτήθηκε ποια πόρτα ανοίγει αυτό το κλειδί, σημειώνοντας ότι αυτό το κλειδί ανοίγει την πόρτα όπου τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα του τουρκοκυπριακού λαού έχουν τύχει σφετερισμού και συνεχίζεται η άδικη και παράνομη απομόνωση. 

BEST OF TOTHEMAONLINE