Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Αφγανιστάν: 21 νεκροί και 90 τραυματίες

Πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στο Αφγανιστάν: 21 νεκροί και 90 τραυματίες

Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο, την οποία οι αφγανικές αρχές αποδίδουν στους ταλιμπάν, προκάλεσε σήμερα τον θάνατο 21 ανθρώπων και τον τραυματισμό 90 στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Ασράφ Γάνι κατηγόρησε τους ταλιμπάν ως υπεύθυνους για την επίθεση, η οποία σημειώθηκε την επομένη της έναρξης αποχώρησης των δυνάμεων του ΝΑΤΟ από την χώρα. Η επίθεση έπληξε την πόλη Πουλ-Ε-Αλαμ, πρωτεύουσα της επαρχίας Λογκάρ.

Το παγιδευμένο όχημα ανατινάχθηκε την στιγμή της καθημερινής διακοπής της νηστείας το ραμαζανιού.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στόχος της επίθεσης ήταν ξενώνας όπου στεγάζονταν δεκάδες άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλοί φοιτητές. Οι στέγες των γειτονικών σπιτιών κατέρρευσαν και οι αρχές έκαναν λόγο για ανθρώπους παγιδευμένους στα ερείπια κτιρίων στην ζώνη της επίθεσης, κατά την οποία επλήγη και γειτονικό νοσοκομείο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπ. Ενέργειας: «Η παραγωγή ΦΑ δεν είναι πλέον στα χαρτιά» - Πλώρη για την ενεργειακή απεξάρτηση της Κύπρου

Υπ. Ενέργειας: «Η παραγωγή ΦΑ δεν είναι πλέον στα χαρτιά» - Πλώρη για την ενεργειακή απεξάρτηση της Κύπρου

Σε μια ιστορική καμπή για το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Υπουργός Ενέργειας, Μιχάλης Δαμιανός, φιλοξενούμενος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα περνά πλέον οριστικά από το στάδιο των ερευνών σε αυτό της παραγωγής.