ΚΟΣΜΟΣ

Συνεχίζεται στις πλείστες χώρες η εξάπλωση των προσβολών από τον νέο κορωνοϊό

Συνεχίζεται στις πλείστες χώρες η εξάπλωση των προσβολών από τον νέο κορωνοϊό

Συνεχίζεται στις πλείστες χώρες η εξάπλωση των προσβολών από τον νέο κορωνοϊό, εκτός της Αυστραλίας στην οποία φαίνεται ότι ελέγχεται. 

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 9.160 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 3.425.982, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Δευτέρα το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Η κρίση που προκαλεί η πανδημία του νέου κορωνοϊού δεν σταματά να επιδεινώνεται στην Ινδία, όπου το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες καταγράφηκαν 368.147 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί να φθάνει έτσι τους 19,93 εκατ., να πλησιάζει πια το όριο των 20 εκατομμυρίων.

Στη Βραζιλία καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 1.202 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, ενώ επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 28.935 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που ανακοίνωσε χθες Κυριακή το Υπουργείο Υγείας. Το λατινοαμερικάνικο κράτος-γίγαντας των 212 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στον πλανήτη σε απόλυτα μεγέθη επίσημα, με 407.639 θανάτους επί συνόλου 14.754.910 μολύνσεων.

Εξήντα πέντε ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, ενώ το ίδιο διάστημα επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 1.093 κρούσματα του SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Υγείας του Μεξικού χθες Κυριακή

Στον Ισημερινό επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 2.710 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ υπέκυψαν 9 ασθενείς με την COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας χθες Κυριακή. Ο επίσημος απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο κράτος των 17,5 εκατ. κατοίκων έχει φθάσει ως εδώ τους 13.579 νεκρούς επί συνόλου 387.299 μολύνσεων. Ωστόσο, στον αριθμό των θανάτων προστίθενται άλλοι 5.161 (+7 σε 24 ώρες) "πιθανόν σχετιζόμενοι" με την COVID-19,

Το Υπουργείο Υγείας του Ιράκ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 4.564 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχει καταγραφεί πως μολύνθηκαν από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 1.074.930.

Το Υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 700 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον νέο κορωνοϊό να φθάνει τους 528.208. Οι θάνατοι άλλων 22 ασθενών με την COVID-19 το ίδιο διάστημα αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στους 7.324 νεκρούς ως αυτό το στάδιο στην αραβική χώρα σε οικονομικοπολιτική κρίση.

Οι καταγεγραμμένες μολύνσεις από τον νέο κορωνοϊό στην Αργεντινή ξεπέρασαν το ορόσημο των 3 εκατ. χθες Κυριακή, καθώς μέλη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προειδοποιούν ότι τα νοσοκομεία έχουν γεμίσει, παρά τα αυστηρότερα μέτρα της κυβέρνησης για να μειωθεί η εξάπλωση. Το Υπουργείο Υγείας της χώρας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά 11.394 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να ξεπερνά το όριο των τριών εκατομμυρίων (έφθασαν πλέον τα 3.005.259 επακριβώς), ενώ το ίδιο διάστημα υπέκυψαν άλλοι 156 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανεβαίνει στους 64.252 νεκρούς μέχρι εδώ.

Το Υπουργείο Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε σήμερα Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 31 ασθενείς με την COVID-19, αριθμός άνευ προηγουμένου, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκαν 2.041 κρούσματα του SARS-CoV-2. Η χώρα της νοτιοανατολικής Ασίας έχει βρεθεί αντιμέτωπη το τελευταίο διάστημα με σφοδρό και φονικό τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, έπειτα από έναν χρόνο στη διάρκεια του οποίου μπόρεσε συγκριτικά να ελέγξει την επιδημιολογική κατάσταση. Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στην Ταϊλάνδη ανέρχεται ως εδώ σε 276 νεκρούς επί συνόλου 71.025 μολύνσεων.

Κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του νέου κορωνοϊού δεν διαγνώσθηκε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σήμερα στην πολιτεία της Δυτικής Αυστραλίας, κάτι το οποίο απομακρύνει τους φόβους για ένα δεύτερο σύντομο lockdown μέσα σε δύο εβδομάδες, μετά τον εντοπισμό τριών νέων κρουσμάτων το σαββατοκύριακο.

Εμβόλια

Στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής είχαν χορηγηθεί 245.591.469 δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 ως το πρωί χθες Κυριακή, ανακοίνωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο βασικός ομοσπονδιακός φορέας προστασίας της δημόσιας υγείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top