ΚΟΣΜΟΣ

Άρση του lockdown στην Αυστρία - Δύο κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών στην Ινδονησία

Άρση του lockdown στην Αυστρία - Δύο κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών στην Ινδονησία

Άρση του lockdown στην Αυστρία, δύο κρούσματα μεταλλαγμένων στελεχών στην Ινδονησία.


Έπειτα από έναν και πλέον μήνα αίρεται από σήμερα, Δευτέρα, στη Βιέννη και στην Κάτω Αυστρία, το "σκληρό lockdown" που είχε επιβληθεί από την 1η Απριλίου στα τρία ανατολικά ομόσπονδα κρατίδια της Αυστρίας - Βιέννη, Κάτω Αυστρία και Μπούργκενλαντ (στο οποίο τα περιοριστικά μέτρα είχαν αρθεί πριν από δύο εβδομάδες) -- και επαναλειτουργούν πλέον το λιανικό εμπόριο και υπηρεσίες σωματικής φροντίδας, όπως κομμωτήρια, κάτω όμως από μέτρα προστασίας (μάσκα, τεστ).

Επίσης από σήμερα επιτρέπεται το άνοιγμα πολιτιστικών εγκαταστάσεων και ελεύθερου χρόνου, όπως μουσεία και ζωολογικοί κήποι -- αλλά αυτό κάτω από αυστηρές προφυλάξεις ασφαλείας -- ενώ στη Βιέννη καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους που ίσχυε για πέντε πολυσύχναστες πλατείες της.

Ο ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς εκτιμά σε δηλώσεις του ότι μετά το lockdown στα ανατολικά της χώρας, το οποίο είχε επιβληθεί κυρίως λόγω της υπερφόρτωσης στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στα νοσοκομεία, επιβεβαιώνεται η στρατηγική δράσης κατά της πανδημίας σε περιφερειακό επίπεδο.

Για τις 19 Μαΐου, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της ομοσπονδιακής κυβέρνησης συνασπισμού του Λαϊκού Κόμματος του καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και των Πράσινων, προβλέπεται στην Αυστρία το άνοιγμα στους τομείς της εστίασης, του τουρισμού, του πολιτισμού και του αθλητισμού, για την πρόσβαση στους οποίους, πέραν από έναν προηγηθέντα εμβολιασμό ή τεστ, θα αναγνωρίζονται και τα αυτοδιαγνωστικά τεστ.

Ένας υπάλληλος φαρμακείου στην Ισπανία, ο οποίος πωλούσε πλαστά πιστοποιητικά αρνητικού τεστ Covid-19 προκειμένου οι "πελάτες" του να μπορούν να ταξιδεύουν στο Μαρόκο, συνελήφθη, έγινε σήμερα γνωστό από την ισπανική αστυνομία.

Ο 24χρονος, ο οποίος συνελήφθη στο Ελ Εχίδο, στη νότια Ισπανία, χρέωνε Μαροκινούς 130 ευρώ για κάθε πλαστό πιστοποιητικό, το οποίο τους επέτρεπε να επιστρέψουν στην πατρίδα τους από την Ισπανία, σύμφωνα με τις αρχές. Επιπλέον, όπως έγινε γνωστό, είχε και δεύτερη απασχόληση, καθώς διατηρούσε το δικό του ταξιδιωτικό γραφείο και πωλούσε αεροπορικά εισιτήρια. Η ισπανική αστυνομία ανέφερε πως ανακάλυψε επτά κουτιά, που περιείχαν πλαστά πιστοποιητικά τεστ PCR και ότι η έρευνα συνεχίζεται.

Δύο κρούσματα του παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στην Ινδία καταγράφηκαν στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας Τζακάρτα, δήλωσε την Δευτέρα ο Yπουργός Υγείας της χώρας Μπούντι Γκουνάντι Σαντίκιν.

"Δύο νέα παραλλαγμένα στελέχη εισήλθαν (στη χώρα). Ένα από την Ινδία, με δύο περιστατικά στην Τζακάρτα, και ένα από η Νότια Αφρική στο Μπαλί", δήλωσε σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Η Ινδονησία σταμάτησε την περασμένη εβδομάδα να εκδίδει θεωρήσεις εισόδου για ξένους που είχαν βρεθεί τις προηγούμενες 14 ημέρες στην Ινδία.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top