ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπ.Παιδειας: Το αντίο στον Μιχάλη Πασιαρδή

Υπ.Παιδειας: Το αντίο στον Μιχάλη Πασιαρδή

Μέσα απο μια δημόσια ανακοίνωση το Υπουργείο Παιδείας και ο Υπουργός αναφέρθηκαν στην θλίψη που έφερε η είδηση του θανάτου του Μιχάλη Πασιαρδή.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Εκφράζοντας βαθιά θλίψη για τον θάνατο του μεγάλου ποιητή και λογοτέχνη Μιχάλη Πασιαρδή, ο Υπουργός Παιδείας και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας υπογραμμίζουν τη μεγάλη προσφορά του στα γράμματα, την τέχνη και την αυτοσυνειδησία του κυπριακού λαού.

Στον χώρο της ποίησης καταγράφεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές της Κύπρου, με τη γραφή και τον ποιητικό λόγο του να έχουν ξεπεράσει και τα όρια της χώρας μας. Ενώ στον χώρο της θεατρικής δημιουργίας τα έργα του συγκίνησαν και άγγιξαν και το ευρύτερο κοινό. 

Ο Μιχάλης Πασιαρδής με το ήθος, τη σεμνότητα και τη σοφία του σφράγισε όχι μόνο τα λογοτεχνικά πράγματα, αλλά γενικότερα τον δημόσιο βίο και μας αφήνει μια πολύτιμη παρακαταθήκη. Ειδικότερα, η πολύχρονη παρουσία και συγκινητική προσφορά του στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου τον καθιστά μια από τις σημαντικότερες φωνές στα ραδιοφωνικά χρονικά, έχοντας διαπαιδαγωγήσει και καλλιεργήσει αρκετές γενιές ακροατών και φίλων του λόγου.

Ο ποιητής έφυγε πλήρης ημερών, αλλά το έργο και οι παρακαταθήκες του θα μείνουν για πάντα ως ένα πολύτιμο απόθεμα της πνευματικής κληρονομιάς μας.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης, η κηδεία του Μιχάλη Πασιαρδή θα γίνει δημοσία δαπάνη.    

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Ένταξη του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης: Ανοίγει ο ασκός του Αιόλου - Ο ρόλος της Ντόρας Μπακογιάννη

Με εισήγηση της Ντόρας Μπακογιάννη ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, για το θέμα της ένταξης του Κοσόβου στο Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top