ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εβδομάδα αποφάσεων για το lockdown – Έτσι προχωράμε στην αποκλιμάκωση των μέτρων

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Εβδομάδα αποφάσεων για το lockdown – Έτσι προχωράμε στην αποκλιμάκωση των μέτρων

Εβδομάδα αποφάσεων για το επόμενο βήμα, σε ό,τι αφορά το lockdown που διανύουμε.

Προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να κλειδώσουν οριστικά τα μέτρα που θα ισχύουν από την επόμενη Δευτέρα (10/05), χωρίς να υπάρχει κάτι σίγουρο αν θα προχωρήσουμε σε αποκλιμάκωση ή παράταση.

Σε περίπτωση που προχωρήσουμε σε αποκλιμάκωση των μέτρων, τότε σημαίνει πως ανοίγει η εστίαση ωστόσο με διαφορετικούς όρους, με την προϋπόθεση ότι ο επισκέπτης θα πρέπει να έχει στην κατοχή του rapid test ή PCR σε ισχύ 72 ωρών ή να έχει εμβολιασθεί τουλάχιστον με την 1η δόση και να έχουν παρέλθει τρεις εβδομάδες ή να έχει νοσήσει από την ασθένεια COVID-19 τους τελευταίους 3 (τρεις) μήνες.

Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των SMS, θα γίνουν 2 για κάθε πολίτη τις καθημερινές και 3 τα Σαββατοκύριακα, όπως ήταν και το τελευταίο διάστημα πριν προχωρήσουμε στο νέο lockdown. Η ώρα της απαγόρευσης της κυκλοφορίας αναμένεται να μετατεθεί στις 23:00 το βράδυ.


Το δεύτερο σενάριο που είναι στο τραπέζι είναι η παράταση του lockdown για μια εβδομάδα ακόμα, θέλοντας να δώσουν πίστωση χρόνου για να προχωρήσει η εμβολιαστική κάλυψη.

Σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, ο επικεφαλής της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Κωνσταντίνος Τσιούτης απάντησε σε ερώτηση, ποιοι παράγοντες και ποιες παράμετροι θα ληφθούν υπόψη για τα μέτρα που θα ισχύσουν μετά τις 10 Μαΐου με δεδομένο ότι τα κρούσματα αυτής της βδομάδας θα νοσήσουν και θα χρειαστούν ίσως νοσηλεία την μεθεπόμενη βδομάδα, ο Δρ. Τσιούτης σημειώνει ότι "ναι γνωρίζουμε ότι υπάρχει μία χρονική καθυστέρηση μεταξύ των νέων περιστατικών, των νοσηλειών, των νοσηλειών σε ΜΕΘ και των θανάτων και όντως από τα περιστατικά αυτής της εβδομάδας, κάποιοι θα νοσηλευθούν την επόμενη εβδομάδα, κάποιοι θα χρειαστούν ΜΕΘ τη μεθεπόμενη εβδομάδα, και δυστυχώς θα καταγραφούν και θάνατοι".

Θυμίζουμε ότι χθες Δευτέρα, εφτά άτομα έχουν αποβιώσει τη Δευτέρα από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 321.
 
Όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας εντοπίστηκαν ακόμη 481 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 66.911. Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται σε 1,48%. Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 32.399 τεστ PCR και τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου.
 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top