ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πού θα χρειάζεται τεστ ή πιστοποιητικό - Τι ισχύει με φούρνους, περίπτερα

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ: Πού θα χρειάζεται τεστ ή πιστοποιητικό - Τι ισχύει με φούρνους, περίπτερα

Φουντώνουν οι συζητήσεις γύρω από το πολυαναμενόμενο unlock που θα διαδεχθεί την παρούσα κατάσταση και θα μας οδηγήσει στην έξοδο από το καθολικό lockdown των δύο εβδομάδων στο οποίο βρίσκεται το νησί μας από την 26η Απριλίου.

Ιδιαίτερη έμφαση φαίνεται να δίνεται στον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η αποκλιμάκωση αφού όπως έχει προαναγγελθεί αναμένονται... καινοτομίες ιδιαίτερα στους χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός και συναθροίσεις.

Όπως έχει αναφερθεί στόχος είναι για την ασφαλή παρουσία πολιτών σε χώρους όπου υπάρχουν δημόσιες συναθροίσεις θα απαιτείται είτε Α) αρνητικό τεστ 72 ωρών, είτε Β) πράσινο πιστοποιητικό εμβολιασμού -υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις όσον αφορά αν θα χρειάζονται δύο ή μία δόσεις- ή Γ) να έχει κάποιος νοσήσει από κορωνοιό το τελευταίο τρίμηνο.

Αν και δεν έχει ακόμη προκαθοριστεί ο τρόπος με τον οποίο θα διεξάγονται οι έλεγχοι στους χώρους που θα απαιτείται η προσκόμιση πιστοποιητικού ή τεστ, αρκετές είναι ήδη οι απορίες πολιτών όσον αφορά τους χώρους που θα είναι απαραίτητα.

Εκ πρώτης όψεως οι χώροι εστίασης θα έχουν την τιμητική τους αφού καφετέριες, ταβέρνες, εστιατόρια και μπαράκια θεωρείται δεδομένο πως θα συμπεριληφθούν στο πλαίσιο αυστηροποίησης των ελέγχων αφού θεωρούνται κατ’εξοχήν χώροι συνάθροισης (παρά το γεγονός πως θα συνεχίσουν να λειτουργούν αποκλειστικά οι εξωτερικοί χώροι).

Στην ίδια κατηγορία αναμένεται να συμπεριληφθούν και τα γυμναστήρια καθώς και θέατρα ή κινηματογράφοι με σκοπό την καλύτερη λειτουργία τους με περισσότερα άτομα, αλλά και τον διεξοδικότερο έλεγχο και πρόληψη.

Δε φαίνεται πάντως να συμπεριλαμβάνονται στο πλαίσιο αυστηροποίησης ελέγχων και περιοριστικών μέτρων χώροι που αφορούν την αγορά προϊόντων πρώτης ανάγκης. Οπότε εκτός του σχεδίου αναμένεται να μείνουν τόσο οι υπεραγορές, όσο και οι φούρνοι και τα περίπτερα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα για τις Βρετανικές Βάσεις - Άρχισε η δοκιμαστική αποστολή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης

LIVE: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα για τις Βρετανικές Βάσεις - Άρχισε η δοκιμαστική αποστολή μηνυμάτων έκτακτης ανάγκης

Για έβδομη συνεχόμενη ημέρα μαίνεται ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή, με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς στο Ιράν, ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις σφυροκοπούν τον Λίβανο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί επί τάπητος και το ζήτημα των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, ανάλογα με τις εξελίξεις στην περιοχή. Δείτε όλες τις εξελίξεις στο ThemaOnline:

BEST OF TOTHEMAONLINE