ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πώς θα γίνεται ο έλεγχος για Coronapass - Αυτό θα είναι το πρόστιμο

ΚΥΠΡΟΣ - ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Πώς θα γίνεται ο έλεγχος για Coronapass - Αυτό θα είναι το πρόστιμο

Πρώτο θέμα συζήτησης αποτελεί μετά τη χθεσινή ανακοίνωση των μέτρων αποκλιμάκωσης η χρήση του λεγόμενου Coronapass. 

Η καινοτομία που αναμένεται να μπει για τα καλά στις ζωές μας -τουλάχιστον για το επόμενο διάστημα- έχει προκαλέσει συζητήσεις επί συζητήσεων μεταξύ των πολιτών που αδημονούν βρισκόμενοι σε αναμονή των διευκρινίσεων του Υπουργείου Υγείας. 

Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε το Coronapass θα εκδίδεται μέσω του Προσωπικού Ιατρού, ο οποίος επί της ουσίας θα πιστοποιεί εάν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί (και πότε, αφού απαιτείται το πέρας 3 εβδομάδων τουλάχιστον από την πρώτη δόση), εάν φέρει αρνητικό τεστ (είτε rapid test, είτε PCR) 72 ωρών ή αν ο κάτοχος του έχει νοσήσει από κορωνοιό τους τελευταίους 6 μήνες.

Όσον αφορά τους ελέγχους αλλά και τον τρόπο που αυτοί θα διεξάγονται, όπως έχει εξαγγελθεί -και με πάσα επιφύλαξη εν αναμονή των διευκρινίσεων που θα παρέχει ο υπουργός Υγείας- πρόθεση είναι όπως δεν επωμιστούν οι ιδιοκτήτες των υποστατικών το 'βάρος' του ελέγχου όσων θα προσέρχονται στο χωρό αλλά αυτό θα αποτελεί ευθύνη καθαρά της Αστυνομίας αλλά και των ειδικών υπηρεσιών.

Σε ότι αφορά το ύψος του εξώδικου στους παραβάτες, αυτό αναμένεται να είναι με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα και τις ποινές που ψηφίστηκαν από τη Βουλή. Δηλαδή, το εξώδικο θα είναι 300 ευρώ.

Έτσι λοιπόν γίνεται αντιληπτό πως κατά την είσοδο των πολιτών σε χώρους εστίασης, γυμναστήρια, γαμήλιες δεξιώσεις αλλά και όπου αλλού καθίσταται υποχρεωτική η είσοδος με Coronapass δε θα είναι υποχρεωτική η παρουσίαση του, αλλά θα χρειάζεται να το έχει στην κατοχή του για τυχόν έλεγχο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Είμαι έτοιμος για συνομιλίες ακόμα και αύριο - Δεν εγκαταλείπουμε την επιστροφή της Μόρφου»

Την ετοιμότητά του για να παρακαθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ακόμα και αύριο, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στην 46η αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου στον Αστρομερίτη, το βράδυ του Σαββάτου. Τόνισε, δε, ότι δεν πρόκειται να διολισθήσει σε ενέργειες για τη δημιουργία πρόσκαιρης κινητικότητας, ενώ ξεκαθάρισε ότι προτίθεται να κάνει υποχωρήσεις μόνο σε κάποια σημεία που υπηρετούν τον στόχο μιας λειτουργικής και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

BEST OF TOTHEMAONLINE