ΚΟΣΜΟΣ

Το εμβόλιο της Moderna αποτελεσματικό κατά 96% στους εφήβους, οι εξελίξεις της πανδημίας διεθνώς

Το εμβόλιο της Moderna αποτελεσματικό κατά 96% στους εφήβους, οι εξελίξεις της πανδημίας διεθνώς

Η Moderna ανακοίνωσε σήμερα μια αποτελεσματικότητα ύψους 96% του εμβολίου κατά της Covid-19 στους εφήβους ηλικίας 12-17 ετών, σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών.
 

Εκ των 3.235 συμμετεχόντων σε αυτές τις δοκιμές στις ΗΠΑ, τα δύο τρίτα έλαβαν το εμβόλιο και το ένα τρίτο ένα εικονικό φάρμακο (placebo). Η έρευνα "κατέδειξε ένα ποσοστό αποτελεσματικότητας του εμβολίου 96% στους συμμετέχοντες (...) που είχαν λάβει τουλάχιστον μία δόση", δήλωσε η Moderna, με την ευκαιρία της δημοσίευσης των αποτελεσμάτων της τριμήνου.
 
"Οι αναλύσεις περιλάμβαναν 12 κρούσματα (Covid-19) 14 ημέρες μετά την πρώτη δόση", γνωστοποίησε η εταιρεία. Για αυτά τα ενδιάμεσα αποτελέσματα, οι συμμετέχοντες παρακολουθούνταν κατά μέσο όρο 35 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση.
 
Το εμβόλιο "ήταν σε γενικές γραμμές καλά ανεκτό, χωρίς κάποια σοβαρή ανησυχία σχετικά με την ασφάλειά του να έχει αναγνωριστεί έως σήμερα", συνεχίζει η εταιρεία. Οι συχνότερες παρενέργειες ήταν πόνος στο σημείο της ένεσης, κεφαλαλγία, κόπωση, μυϊκοί πόνοι, παρόμοιες με εκείνες που παρατηρήθηκαν στους ενήλικες.
 
Η Moderna επισήμανε ότι "βρίσκεται σε συζητήσεις με τις ρυθμιστικές αρχές σχετικά με μια ενδεχόμενη τροποποίηση" της άδειας του εμβολίου της, το οποίο προς το παρόν χορηγείται σε άτομα ηλικίας 18 ετών και άνω, στις χώρες όπου έχει εγκριθεί.
 
Η πρόταση των ΗΠΑ για άρση των πατεντών για τα εμβόλια της Covid-19 θα είχε σημαντικές επιπτώσεις στην παραγωγή, ανέφερε μια εκπρόσωπος της γερμανικής Κυβέρνησης, σημειώνοντας ότι οι κύριοι παράγοντες είναι η ικανότητα παραγωγής και οι ποιοτικές προδιαγραφές, παρά τα πνευματικά δικαιώματα.
 
"Η προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας είναι πηγή καινοτομίας και έτσι πρέπει να παραμείνει στο μέλλον", ανέφερε η εκπρόσωπος στην ανακοίνωσή της.
 
Στην Ρωσία 13,4 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ενώ 9,4 εκατομμύρια έχουν κάνει και τις δύο δόσεις του εμβολίου, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ρωσικής Κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
 
Η ίδια ανέφερε ότι στην Ρωσία έχουν παραχθεί 31,9 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορωνοϊού. Την πρώτη θέση μεταξύ των ρωσικών εμβολίων, είπε, κατέχει το Sputnik-V που ανέπτυξε το ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας, στην δεύτερη θέση είναι το εμβόλιο EpiVacCorona του επιστημονικού κέντρου Vector που βρίσκεται στο Νοβοσιμπίρσκ και στην τρίτη το εμβόλιο Covivac που ανέπτυξε το επιστημονικό κέντρο Τσουμακόφ.
 
Την πρώτη δόση του εμβολίου Sputnik-V κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία της 5ης Μαίου, την έχουν κάνει περισσότεροι από 20 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF).
 
Αίροντας τις έως τώρα επιφυλάξεις του, ο δήμαρχος και τοπικός κυβερνήτης της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ ανακοίνωσε το απόγευμα ότι από τις 19 Μαΐου θα ισχύσουν και στη Βιέννη οι χαλαρώσεις των περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού, με την επαναλειτουργία της εστίασης, των ξενοδοχείων και των πολιτιστικών ιδρυμάτων, όπως είχε εξαγγείλει την προπερασμένη εβδομάδα η αυστριακή Κυβέρνηση.
 
Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, έπειτα από πολύωρες διαβουλεύσεις του με εμπειρογνώμονες, ο Μίχαελ Λούντβιγκ ανέφερε ότι παράλληλα με το άνοιγμα θα συνεχιστεί η στρατηγική των τεστ PCR, οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί και μετά από δύο εβδομάδες θα αξιολογηθεί εκ νέου με ειδικούς η κατάσταση. Στη Βιέννη υπήρξε "σκληρό lockdown" μεταξύ 1ης Απριλίου και 3ης Μαΐου, το οποίο επιβλήθηκε μετά από απότομη αύξηση των ασθενών εντατικής θεραπείας, αλλά στο μεταξύ η κατάσταση στα νοσοκομεία έχει εκτονωθεί και επίσης έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός νέων μολύνσεων της CoV.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top