Κοινή δήλωση Αιγύπτου – Τουρκίας, μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών πολιτικών τους διαβουλεύσεων στο Κάιρο

Κοινή δήλωση Αιγύπτου – Τουρκίας, μετά την ολοκλήρωση των διερευνητικών πολιτικών τους διαβουλεύσεων στο Κάιρο

Την κοινή δήλωση σχετικά με τις διερευνητικές πολιτικές τους διαβουλεύσεις μεταξύ Αιγύπτου και Τουρκίας, παρουσίασε το αιγυπτιακό Υπουργείο Εξωτερικών.  
 

Στην κοινή ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και της Τουρκικής Δημοκρατίας, που πραγματοποιήθηκαν στο Κάιρο και με επικεφαλής τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Πρέσβη Χάμπντι Σανάντ Λόζα, και τον Υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Πρέσβη Σεντάτ Ίνναλ, ολοκληρώθηκαν σήμερα στις 6 Μαΐου, μετά από δύο ημέρες συζητήσεων. 
 
«Οι συζητήσεις ήταν ειλικρινείς και σε βάθος. Εξετάστηκαν διμερή ζητήματα, καθώς και ορισμένα περιφερειακά ζητήματα, ιδίως η κατάσταση στη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ και η ανάγκη επίτευξης ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», τονίζεται στην ανακοίνωση η οποία καταλήγει: «Οι δύο πλευρές θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα αυτού του γύρου διαβουλεύσεων και θα συμφωνήσουν για τα επόμενα βήματα». 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Ανοίγει ο δρόμος για το «Αφροδίτη»: Τέλος Μαρτίου οι εξελίξεις σύμφωνα με το Ισραήλ

Στα τέλη Μαρτίου εκτιμά ο Πρέσβης του Ισραήλ στη Λευκωσία ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία για την αξιοποίηση του κοιτάσματος «Αφροδίτη» στην κυπριακή ΑΟΖ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι το χρονοδιάγραμμα παραμένει ανοιχτό.

BEST OF TOTHEMAONLINE