Ο ΠΟΥ ενέκρινε για επείγουσα χρήση το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm

Ο ΠΟΥ ενέκρινε για επείγουσα χρήση το κινεζικό εμβόλιο Sinopharm

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενέκρινε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού από την κρατική φαρμακευτική εταιρεία της Κίνας, Sinopharm, για επείγουσα χρήση.

Το εμβόλιο, ένα από τα βασικά κινεζικά εμβόλια που έχουν ήδη χορηγηθεί σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους στην Κίνα και εκτός αυτής, γίνεται το πρώτο εμβόλιο κατά της Covid-19 που έχει αναπτυχθεί από μια μη-δυτική χώρα, το οποίο λαμβάνει την έγκριση του ΠΟΥ.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει έγκριση για επείγουσα χρήση σε οποιοδήποτε κινεζικό εμβόλιο για οποιοδήποτε λοιμώδες νόσημα.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για αναζωογόνηση πυρόπληκτων περιοχών: «Χρειάζονται σχολεία, πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και θέσεις εργασίας»

ΠτΔ για αναζωογόνηση πυρόπληκτων περιοχών: «Χρειάζονται σχολεία, πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας και θέσεις εργασίας»

Η δωρεά του Ιδρύματος της Coca-Cola ΗΒC ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ προς το Ινστιτούτο MountMed για την υλοποίηση του προγράμματος αναζωογόνησης των πυρόπληκτων περιοχών της ορεινής Λεμεσού είναι ενισχυτική των δράσεων της πολιτείας και των κοινοτήτων και στοχεύει στη διαμόρφωση μιας νέας, βιώσιμης προοπτικής για την ευρύτερη περιοχή με σεβασμό στον άνθρωπο και τις τοπικές κοινωνίες, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE