ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Α, ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Ο λαός να μας δώσει τη δύναμη να κάνουμε τις θέσεις μας πράξεις

Α, ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Ο λαός να μας δώσει τη δύναμη να κάνουμε τις θέσεις μας πράξεις

Ζητούμε από το λαό να μας δώσει τη δύναμη για να κάνουμε πράξη τις θέσεις μας, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού, σε ομιλία σε εκδήλωση στο Μνημείο πεσόντων πολεμιστών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για τη μέρα της Αντιφασιστικής Νίκης.

«Στις 30 Μαΐου το ΑΚΕΛ πρέπει να αναδειχτεί δυνατό, για να δώσει φωνή στους αδύνατους, δύναμη στους εργαζόμενους, δύναμη στους πολλούς, δύναμη για την Κύπρο που θέλουμε», είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι το ΑΚΕΛ καλεί τον κάθε δημοκράτη, τον κάθε Κύπριο που αγαπά την πατρίδα και την ειρήνη «σε αντίσταση στο φασισμό και στους σύγχρονους νοσταλγούς του ναζισμού και του φασισμού». «Οι λαοί και οι αγώνες τους μπορούν να αποτρέψουν το σενάριο ενός πολέμου, τον κίνδυνο του φασισμού και προπαντός να εξαλείψουν τις αιτίες που γεννούν τους πολέμους και το φασισμό. Η Αντιφασιστική Νίκη θα είναι για πάντα μια υπενθύμιση ότι μπροστά στη δύναμη των λαών κανείς δεν είναι αήττητος», ανέφερε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως το κρίσιμο δεν είναι τι λέει ο καθένας στις εκλογές αλλά τι έλεγε και προπάντων τι έκανε πριν και τι μετά από τις εκλογές, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ «δύναμη σοβαρή και υπεύθυνη, δύναμη για τους εργαζόμενους, δύναμη για τους πολλούς μπορεί να κοιτάζει κατάματα τον κόσμο και να ζητά τη στήριξη του».

«Γιατί τις θέσεις που είχε πριν από τις εκλογές για τους εργαζόμενους, για τη δημόσια υγεία, την παιδεία, για την κοινωνία πολιτική, για την πάταξη της διαφθοράς, για τα εργασιακά θέματα, θα τις έχει και μετά τις εκλογές. Ζητούμε από το λαό να μας δώσει τη δύναμη για να τις κάνουμε πράξη. Καθαρά, έντιμα και ειλικρινά», ανέφερε.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Κυπριανού είπε ότι η  αναβίωση του νεοφασισμού και του ναζισμού στην Ευρώπη και εδώ στην Κύπρο δεν επιτρέπει εφησυχασμό, προσθέτοντας ότι «το τέρας είναι ακόμα εδώ, το κρατά ζωντανό το σύστημα. Κερδίζει πόντους μέσα στο λαό με το λαϊκισμό και τα κούφια του λόγια».

«Η καταδίκη της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα ως εγκληματική οργάνωση αποκάλυψε σε όλους το πραγματικό της πρόσωπο. Είναι χαρακτηριστικά όσα αποκαλύφθηκαν στο δικαστήριο για τη βία, τον αντικομουνισμό και τον τρόπο με τον οποίο οι χρυσαυγίτες συνδέονταν με τα μεγάλα συμφέροντα που τους χρησιμοποιούσαν ως μπράβους για να πετύχουν τους σκοπούς τους. Η Χρυσή Αυγή Κύπρου, μπορεί να βαφτίστηκε ΕΛΑΜ, μα όλοι γνωρίζουμε το πραγματικό τους πρόσωπο. Και ως ΑΚΕΛ θα συνεχίσουμε να το αποκαλύπτουμε», είπε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top