Στους 58 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση μπροστά από σχολείο θηλέων στην Καμπούλ

Στους 58 οι νεκροί από τη βομβιστική επίθεση μπροστά από σχολείο θηλέων στην Καμπούλ

Ο αριθμός των νεκρών από μία έκρηξη έξω από σχολείο θηλέων στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, αυξήθηκε στους 58, όπως ανακοίνωσαν σήμερα, αξιωματούχοι, με τους γιατρούς να προσπαθούν να περιθάλψουν τουλάχιστον 150 τραυματίες.


Η βομβιστική επίθεση χθες το απόγευμα, έπληξε τη Σιιτική μουσουλμανική συνοικία Νταστ-ε-Μπαρσί των Χαζάρων, που αποτελούν θρησκευτική μειονότητα στο Αφγανιστάν, ενώ στο παρελθόν έχουν στοχοποιηθεί από τα ένοπλα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, που είναι σουνίτες.

Ένα αυτοκίνητο που είχε παγιδευτεί με εκρηκτικά εξερράγη χθες, Σάββατο, μπροστά από το σχολείο Σάγεντ Αλ-Σουχάντα και όταν επικράτησε πανικός μεταξύ των μαθητών, εξερράγησαν άλλες δύο βόμβες.

Αξιωματούχοι ανέφεραν ότι περισσότεροι από 150 άνθρωποι τραυματίστηκαν, προσθέτοντας ότι ο μεγαλύτερος αριθμών των θυμάτων, είναι μαθήτριες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το νέο πολιτικό momentum του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Η αύξηση των ποσοστών και η αναγνωση των μετρήσεων

ΑΝΑΛΥΣΗ: Το νέο πολιτικό momentum του Προέδρου Χριστοδουλίδη - Η αύξηση των ποσοστών και η αναγνωση των μετρήσεων

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις καταγράφουν μια σαφή και σταθερή ανοδική τάση στην εικόνα του Προέδρου Χριστοδουλίδη. Δεν πρόκειται για μεμονωμένο εύρημα ούτε για στιγμιαία αποτύπωση μιας συγκυρίας.

BEST OF TOTHEMAONLINE